SDO wint met de hakken op de sloot

0
693

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond voor SDO de eerst uitwedstrijd op het programma. Hiervoor moest de ploeg afreizen naar de polder, om in Zeewolde te spelen tegen Wolderwijd. Bij aanvang van de wedstrijd waren de Tukkers nog ongeslagen.

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig. Na 25 minuten waren er nog maar 10 minuten gespeeld, 2 dames van Wolderwijd konden de wedstrijd niet voortzetten. Na een kwartier was het 2-2. In het restant van de slechte eerste helft sloeg Wolderwijd een gaatje, bij rust stond de ploeg uit Zeewolde voor met 6-3.

Na rust ging SDO op zoek naar de aansluiting. Dit lukte in eerste instantie niet, het gat bleef lang 3 doelpunten want na 10 minuten was het 10-7. Daarna kwam SDO steeds dichterbij. Een paar minuten later kwamen de Westerhaarders naast Wolderwijd, 12-12. Niet veel later kwam SDO zelfs voor het eerst op voorsprong, 12-13. In de spannende slotfase was SDO de ploeg die steeds op voorsprong kwam, maar Wolderwijd kwam iedere keer weer op gelijke hoogte. In de laatste minuut zette invaller Tom van Strien de 15-16 op het bord. Dit bleek niet veel later het winnende doelpunt te zijn.Einduitslag Wolderwijd – SDO 15-16.

Volgende week speelt SDO in Velp tegen SIOS. De wedstrijd begint om 15:30 uur.