SDO wint laatste thuiswedstrijd van Blauw Zwart

0
699

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO thuis tegen de nummer 2 van de competitie, Blauw Zwart. De vorige ontmoeting werd in Wierden gewonnen door Blauw Zwart met 12-7. SDO, dat vorige week degradeerde, wilde graag het seizoen goed afsluiten door in de laatste thuiswedstrijd de winst te pakken.

Er was weer redelijk veel publiek op de wedstrijd afgekomen. De supporters zagen dat SDO de eerste voorsprong pakte. Daarna was het Blauw Zwart dat antwoordde met 3 doelpunten, 1-3. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, de kansenverhouding was ongeveer gelijk. Het verschil was dat SDO meer balbezit had en Blauw Zwart makkelijker de korf wist te vinden. Dit was dan ook terug te zien in de stand want Blauw Zwart stond in de rust voor met 3-6.

Na rust schakelde SDO een tandje bij en kwam terug tot 6-7. Op dat moment wist Blauw Zwart weer tot scoren te komen en het gaatje was daardoor 2 doelpunten verschil. Opnieuw werd de aansluitingstreffer gemaakt door een SDO’er, maar weer reageerde Blauw Zwart met een doelpunt, 7-9. Onder aanmoediging van het publiek gooiden de Westerhaarders er een slotoffensief uit. Niet veel later kwam de ploeg op gelijke hoogte door een benutte strafworp, 9-9. Blauw Zwart

leek even de weg kwijt te zijn want ze raakten snel de bal kwijt in de aanval. Hierdoor kreeg SDO de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit lukte ook door een raak afstandsschot, 10-9. In de laatste seconden besliste een dame van de thuisclub de wedstrijd door te scoren uit een doorloopbal. Zo haalde de Oranjehemden de eerste punten van dit seizoen en dat werd gevierd. Einduitslag SDO – Blauw Zwart 11-9

Volgende week, 28 mei, speelt SDO de laatste wedstrijd van het seizoen. Hiervoor moet de ploeg afreizen naar Ede om te spelen tegen Reehorst. De wedstrijd begint om 15:30 uur. Ook in deze wedstrijd willen de SDO’ers winnen om zo het seizoen goed af te sluiten