SDO wint in winderig Borne

0
879

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO tegen Groen Zwart. Voor deze wedstrijd moest de ploeg afreizen naar Borne. De ploegen stonden dit seizoen al 3 keer tegenover elkaar, al deze wedstrijden werden door de Westerhaarders gewonnen. SDO was dus de duidelijke favoriet. Bij de Oranjehemden stond Jolien Beuving in de basis. Zij verving de geblesseerde Berdien Hartman.

Om half 4 floot de scheidsrechter voor het eerst en beide ploegen gingen opzoek naar het eerste doelpunt. Door de vele wind liet het eerste doelpunt even op zich wachten. Het was Groen Zwart dat als eerste de korf wist te vinden, 1-0. Niet heel veel later wist ook SDO haar eerste doelpunt te maken, 1-1. Daarna ging het lang gelijk op. Er vielen weinig doelpunten ook al waren er kansen genoeg. Voor de Westerhaarse formatie miste veel goede kansen. De ruststand was dan ook veel zeggend: 3-4.

Na rust gingen beide ploegen op zoek naar doelpunten. Het was SDO dat twee keer op rij wist te scoren en daarmee een gaatje sloeg naar 3-6. Groen Zwart probeerde dit gaatje te dichten, maar dit ging erg moeizaam. SDO wist op de juiste momenten te scoren, waardoor de voorsprong gehandhaafd werd. Aaron Beuving kwam in het veld voor Tobias Noppers om de overwinning vast te stellen. SDO nam zo de punten mee huiswaarts. Einduitslag Groen Zwart – SDO 6-9.

SDO staat nu derde en strijd nog volop mee voor promotie, zeker na het verlies van koploper Noveas dit weekend. 6 mei staat de volgende wedstrijd op het programma voor de Westerhaarders. De ploeg speelt dan thuis tegen Wolderwijd uit Zeewolde. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier