SDO wint eerste wedstrijd van 2017

0
657

logo-korfbal.jpgNa de afgelaste wedstrijd van vorige week speelde SDO afgelopen zaterdag tegen Groen Zwart uit Borne. In de laatste 2 jaar speelden de ploegen 4 keer tegen elkaar, al deze wedstrijden werden gewonnen door de Westerhaars. De thuisploeg was dus de favoriet bij aanvang van de wedstrijd.

SDO stratte sterk aan de wedstrijd, de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. De Oranjehemden speelden beter; creërden veel kansen, hadden veel rebounds en wisten ook regelmatig te scoren. Groen Zwart wist hier weinig tegenover te zetten. Hierdoor liep SDO snel uit naar 5-1. Daarna leek er wat zand in de motor te komen bij de Westerhaarse ploeg. Hierdoor kon Groen Zwart terug komen tot 6-4. Nog voor rust stelde de thuisploeg orde op zaken en ging met een 10-4 stand de kleedkamers in.

Na rust liep SDO nog verder weg van de bezoekers, binnen 5 minuten in de tweede helft was het 13-4. Bij deze stand kwam Tobias Noppers in het veld. SDO bleef gas geven en liep uit naar 20-8. De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld. In de laatste 10 minuten vielen er nog een aantal doelpunten aan weerszijden. Ook Tobias wist een doelpuntje mee te pakken. Eindstand SDO – Groen Zwart 24-14.

Door deze overwinning blijft SDO ongeslagen en koploper. Tot ieders grote verassing verloor concurrent Melynas van de hekkensluiter. Het gaatjes tussen de ploegen is 2 punten. Daar komt nog bij dat de Westerhaarders een wedstrijd minder gespeeld hebben. Volgende week zaterdag speelt SDO in Dieren tegen Diderna. De wedstrijd begint om 11:40 uur.