SDO wint eenvoudig van KCD

0
807

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag troffen SDO 1 en KCD 1 elkaar op sportpark ’t Twistveen. Voor beide ploegen was dit de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie. De bezoekers uit Doorn stonden bij aanvang van de wedstrijd 1 punt achter de SDO’ers. Na de verloren wedstrijd van vorige week wilde SDO zich revancheren en zo proberen de aansluiting te houden met de top van de competitie.

Op deze mooie herfstdag floot de scheidsrechter om 15:30 uur voor het eerst. SDO pakte een snelle voorsprong van 2-0, maar niet veel later was het weer gelijk, 2-2. Daarna was het SDO dat het heft in handen pakte. De thuisploeg speelde goed en scoorde er lustig op los. KCD kon hier erg weinig tegenover zetten. Hierdoor ging SDO met een 14-4 voorsprong de rust in.

Na rust veranderde het spel niet. SDO bleef heer en meester en KCD was duidelijk de onderliggende partij. Toch was er wel degelijk een verschil met de eerste helft. De Westerhaarders beloonden zichzelf niet meer met doelpunten. Er werd prima gespeeld, mooie kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgerond. Toch kwam de thuisploeg niet meer in gevaar. De bezoekers waren niet bij machte om het grote gat te dichten. Einduitslag SDO – KCD 18-9.

Het eerste deel van de veldcompetitie zit er nu op. Nu gaat de ploeg zich richten op de zaalcompetitie waar het uitkomt in de 3de klasse. De Oranjehemden zien de eerste wedstrijd alweer met veel vertrouwen tegemoet.