SDO verliest van kampioen Noveas

0
843

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond voor SDO de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. De Westerhaarse ploeg nam het thuis op tegen de kampioen, Noveas uit Steenwijk. De vorige confrontatie tussen de ploegen werd gewonnen door de Steenwijkers met 13-9. Voor de SDO’ers Mathijs Korte (speler) en Marco Groothuis (trainer/coach) was het een speciale wedstrijd, zij namen afscheid. Verder startte Brian Slaghuis, na lang aan de kant te hebben gestaan met een blessure, weer in de basis.
Onder tropische omstandigheden op het veld en het vele publiek in de schaduw, floot de scheidsrechter om half 4 voor het eerst. In de eerste minuten wisten beide ploegen de korf niet te vinden, ook al waren er kansen genoeg. Het was SDO dat de score opende, 1-0. Niet later werd deze kleine voorsprong verdubbeld met een raak afstandsschot, 2-0. Daarna nam Noveas het initiatief over en kwam op een 2-4 voorsprong. SDO kwam terug tot 5-5, maar Noveas wist opnieuw een gaatje te slaan naar 5-7. Beide ploegen wisten voor rust nog 1 keer te scoren en zo gingen de teams met een 6-8 stand op het scorebord de kleedkamers in.
Na rust wist SDO het gaatje te dichten en kwam op gelijke hoogte, 8-8. Opnieuw kwamen de bezoekers weer op een voorsprong, 8-10. SDO wist na de vakwissel meteen de aansluitingstreffer te maken, 9-10. Daarna brak er een fase aan waarin SDO niet tot score wist te komen. De ploeg zag dat Noveas hier van profiteerde en wegliep naar 9-13. De wedstrijd was gespeeld. SDO was niet bij machte om het gat te dichten. Een minuut voor tijd bij een stand van 9-15 kreeg Mathijs Korte een publiekswissel, Tobias Noppers kwam voor hem in het veld. In de laatste minuut werd er niet meer gescoord. Eindstand SDO – Noveas 9-15.
Na de wedstrijd werd er afscheidgenomen van coach Marco Groothuis en de eerder genoemde Mathijs Korte. Zij werden, na jaren trouwe dienst, bedankt voor hun inzet. Marco Groothuis was vier jaar trainer/coach van SDO 1 en gaat volgend jaar aan de slag als trainer/coach van Blauw Zwart 1. Mathijs Korte speelde sinds de komst van Marco Groothuis in het eerste team. Nu doet hij een stapje terug en stopt met het korfballen in de selectie. Beide heren kregen van de selectie een mooi canvas en een bloemetje van het bestuur.
Voor SDO zit het seizoen erop. Het was een mooi seizoen met als hoogtepunt het kampioenschap in de zaal. Volgende week start de selectie met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen met de nieuwe trainer/coach Jan Nijkamp. Via deze weg wil de selectie van SDO iedereen bedanken voor hun support dit seizoen, het publiek, maar zeker ook alle vrijwilligers.