SDO verliest ruim van koploper Rood-Wit

0
1056

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van SDO af naar Wezep. Zowel het eerste team als het tweede team speelden daar tegen Rood-Wit. SDO 1, dat een prima seizoenstart kende met 3 punten uit de eerste 2 wedstrijden, wilde de goede lijn door trekken. Makkelijk zou dat niet worden want Rood Wit 1 had beide wedstrijden gewonnen en was koploper bij aanvang van de wedstrijd en de uitgesproken titelkandidaat.

SDO startte wederom prima aan de wedstrijd en kwam meteen op een 0-1 voorsprong. Niet veel later wist ook Rood-Wit de korf te vinden, met een rake vrije bal. Daarna nam SDO weer de leiding in de wedstrijd, 1-2. Opnieuw werd het gelijk, 2-2. Daarna nam Rood-Wit het initiatief over van de SDO’ers. De Wezepers liepen uit naar 8-2. Bij SDO lukte het even niet en daar profiteerde de thuisploeg van. Toch gaven de Oranjehemden zich niet gewonnen en knokten zich terug tot 8-5. Helaas wist Rood-Wit nog één maal te scoren voor rust, waardoor het verschil 4 doelpunten was bij rust, 9-5.

Na rust ging SDO op zoek naar de aansluiting. Dit lukte niet. Rood-Wit was gewoon een klasse beter en wist over veel schijven te scoren. De favoriet voor de titel liep uit naar 18-6. De wedstrijd was ruim voor het verstrijken van de tijd al gespeeld. In de slotfase deed SDO nog wel wat terug. De scheidsrechter floot na 60 minuten af. Rood-Wit won de wedstrijd met grote cijfers. Einduitslag Rood-Wit – SDO 24-12.

Een terechte nederlaag voor de Westerhaarders dus. Volgende week is de ploeg vrij. 9 december speelt SDO 1 in Nijmegen tegen Skunk 1. Deze wedstrijd begint om 14:45 uur.

SDO 2 laat de punten in Wezep liggen
Zaterdag speelde SDO 2 tegen Rood-Wit 2, in Wezep. De scheidsrechter floot de wedstrijd om 17.10 in. Beide ploegen waren gedreven om te winnen. Rood-Wit nam de leiding met 1-0, maar SDO herstelde zich snel met een 1-1. Het vervolgde in een 2-1, met een herstel naar 2-2. Op dit moment ging Rood-Wit hun speeltempo verhogen, met het gevolg dat ze de leiding namen. De spelers eindigde met een ruststand van 10-6. Na de rust deed Rood-Wit er nog een stapje bovenop waardoor SDO met een groot verlies naar de thuisbasis keerde. De wedstrijd eindigde met een stand van 22-10. Volgende week speelt SDO 2 thuis in Westerhaar tegen KVZ 4, om 18.50.