SDO verliest nipt van Lemmer

0
988

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 20 mei, speelde SDO in Lemmer tegen het eerste team van de gelijknamige korfbalvereniging. Bij aanvang van de wedstrijd deelden de ploegen de 2de plaats, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. De vorige ontmoeting tussen de 2 ploegen werd gewonnen door Lemmer met 7-10. Bij SDO startte Jolien Beuving in de basis, zij verving de afwezige Margreet Nijboer.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en wisten beide snel tot scoren te komen, 1-1. Daarna liep Lemmer weg bij SDO. De Westerhaarders waren zoekende. Dit leverde wel kansen op, maar er was ook veel onnodig balverlies. Lemmer profiteerde hier optimaal van. De thuisploeg was erg schotvaardig en sloeg een gat naar 8-1. Toen pas wist SDO weer eens de korf te vinden door middel van een raak afstandsschot, 8-2. De ploegen gingen niet veel later rusten bij een stand van 9-3.

Na rust ging SDO beter en verzorgder spelen. Dit leverde veel meer kansen en ook doelpunten op. Lemmer, dat eerst nog op een 11-3 voorsprong gekomen was, zag het gaatje daarna steeds kleiner worden. Halverwege de tweede helft, bij een stand van 12-6 maakte Brian Slaghuis zijn rentree na 5 maanden blessureleed. Hij verving Tobias Noppers. Niet veel later kwam ook Selima Rachedi binnen de lijnen in plaats van Jolien Beuving. SDO gaf niet op en knokte zich terug naar 12-10. Lemmer had het moeilijk, maar met een doorloopbal besliste een dame van de thuisploeg de wedstrijd, 13-10. SDO wist nog wel terug te komen tot 13-12, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Einduitslag Lemmer – SDO 13-12.

Door deze nederlaag staat SDO nu op een derde plek. Volgende week zaterdag, 27 mei, speelt SDO de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De ploeg speelt om 15:30 uur in Westerhaar tegen de kampioen, Noveas uit Steenwijk. In deze wedstrijd neemt de Westerhaarse formatie afscheid van trainer Marco Groothuis en speler Mathijs Korte. Komt allen.