SDO verliest nipt van Débaldérin

0
666

Afgelopen zaterdag stond voor SDO de laatste competitiewedstrijd van 2015 op het programma. Studentenvereniging Débaldérin uit Wageningen kwam op bezoek. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen de twee ploegen 1 punt in het voordeel van de thuisploeg. Er was bij SDO een wijziging in de opstelling, door de afwezigheid van een heer mocht Tobias Noppers in de basis starten.

Om 16:45 uur floot de scheidsrechter voor het eerst. Tijdens de eerste aanval ging een heer van SDO hard door zijn enkel, hij moest binnen een minuut de strijd staken, Guido Moltman uit de A1 verving hem. De eerste twee doelpunten werden gescoord door de puntspeler van de bezoekers. SDO kwam daarna weer gelijk, 2-2. Daarna ging het een tijdje gelijk op, na een kwartier was het 4-4. Daarna volgde er een periode waarin de Westerhaarders niet tot scoren wist te komen. De studenten scoorden nog wel een aantal keer voor rust. De ruststand was 4-8 in het voordeel van de bezoekers.

Introductie scheiding

Na rust vergrootte Débaldérin de voorsprong naar 4-10. SDO speelde niet slecht maar had pech in de afronding. Na 10 minuten in de tweede helft was het 6-12. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar. Langzaam kwam SDO dichterbij. In de slotfase mocht Tom van Strien zijn debuut nog maken, dit om de puntspeler van Débaldérin af te stoppen. Dit lukte en SDO kwam op 10-13. Toen scoorde de Wageningse ploeg en dit leek de genadeslag te zijn, maar de thuisploeg gaf het niet op. Door 2 snelle doelpunten was het met 1:30 op de klok ineens weer spannend. Niet veel later scoorde de Westerhaarse ploeg opnieuw. In de laatste seconden was er nog een grote kans op de gelijkmaker, de bal balanceerde op de rand van de korf maar ging er helaas niet in. Eindstand SDO – Débaldérin 13-14.

Op 9 januari speelt SDO in Borne tegen Groen Zwart 1. Deze wedstrijd begint om 18:15 uur.

Via deze weg wenst SDO u een prettige feestdagen en een sportief 2016 toe.