0
1173

Op zaterdag 30 oktober mocht SDO aantreden tegen ELKO 1. Nadat SDO vorige week een belangrijk punt had verspeeld tegen NOVEAS was het de taak aan de oranjehemden om dit recht te zetten tegen ELKO. De spelers hadden de afgelopen week op de trainingen laten zien dat de ploeg lekker kon ballen.

De spelers wisten dat er op normaal gras gespeeld werd en dat was voor de ploeg uit Westerhaar weer even wennen aangezien de ploeg zelf op kunstgras speelt. Het weer zat ook niet mee dus het publiek kon zich opmaken voor een worstelpartij in het nat.

Bij het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg die erg goed met deze omstandigheden om kon gaan. De ploeg uit Elim vloog uit de startblokken met 4 rake treffers op rij 4-0. Een time-out werd aangevraagd door hoofdtrainer Marco Groothuis. De REAS formatie moest snel zelf met een offensief gaan komen om zo niet de hele wedstrijd achter de feiten aan te lopen. Na de timeout kan de ploeg wat terug doen 4-1. Echter ziet het publiek een SDO dat meer met zichzelf aan het worstelen is dan met ELKO. Tot aan de rust wist SDO niet dichterbij te komen dan 4 doelpunten verschil 10-6 bij rust.
Echter weet de ploeg uit Westerhaar na rust wel aansluiting te vinden 11-9. Zou het dan toch nog kunnen voor de huidige koploper? In deze fase zijn er een paar discutabele momenten waar Elko een stip weet te verkrijgen waar deze echter bij SDO tot twee keer toe niet gegeven werd. Elko maakte hier goed gebruik van en liep weer uit naar 14-9. Het spelbeeld veranderde verder de tweede helft niet. Elko was de bovenliggende partij en zuiverder dan de Westerhaarders eindstand 17-13. SDO is niet bij machte geweest om het vroeg geslagen gat van 4 doelpunten te dichten.

SDO kan terugkijken op een goede eerste helft van het seizoen waarbij het pas de laatste 2 wedstrijden punten heeft gemorst. De taak om dit na de zaal weer met z’n allen op te pakken.