SDO verliest in eigen huis van De Eemvogels

0
1120

Na de prima overwinning van vorige week, trad het vlaggenschip van SDO thuis aan tegen het eerste team van De Eemvogels uit Soest. Er was weer eens veel publiek af gekomen op het duel tussen de twee ploegen die bij aanvang van de wedstrijd op de ranglijst terug te vinden waren op de plekken 4 en 5. De bezoekers uit Soest hadden één puntje meer verzameld dan de Westerhaarders. Het eerste duel tussen deze twee ploegen werd in Soest gewonnen door SDO met 16-17. Het beloofde dus een spannende strijd te worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de dienstdoende arbiter, was duidelijk dat de ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het was de bezoekende ploeg dat als eerste de korf wist te vinden, 0-1. Niet veel later had SDO ook het eerste doelpunt erin liggen, 1-1. Daarna was er opnieuw een score aan de kant van de thuisploeg, 2-1. Niet veel later was het weer gelijk, 2-2. Beide ploegen wisten in de beginfase niet het verschil te maken en zo bleven de teams bij elkaar in de buurt qua score. Aan beide kanten werd er erg sterk verdedigd. Hierdoor kwamen de aanvallers maar moeilijk tot scoren, en waren de doelpunten schaars in het eerste bedrijf. 10 minuten voor rust was het 4-4. Ook in de slotfase van de eerste helft kwam geen van de ploegen los van de opponent. Bij rust stond er een gelijke stand van 6-6 op het scorebord.

Na rust pakten De Eemvogels het heft in handen. Met een paar tactische wissels kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. SDO streed voor wat het waard was, maar moest tergend toezien hoe de uitploeg een gaatje sloeg naar 6-9. SDO wist toen nog wat terug te doen met een doelpunt, waardoor het gaatje iets kleiner werd. Daarna was het de ploeg uit Soest die met twee doelpunten de wedstrijd binnen wist te halen, 7-11. Er was nog ongeveer 10 minuten te spelen, maar de SDO’ers waren niet meer bij machte om het gaatje te dichten. De ploeg bleef het wel proberen, maar het lukte gewoon niet. In de slotfase vielen er nog twee doelpunten aan beide kanten. Eindstand SDO – De Eemvogels: 9-13

Een jammerlijke nederlaag voor de Oranjehemden. Het zat er vandaag niet in. De bezoekers stonden erg sterk te verdedigen en hier had SDO moeite mee. Volgende week heeft de ploeg van Vincent Weghs de mogelijkheid om zich te revancheren voor deze nederlaag. De Westerhaarse formatie reist dan af naar Doorn om daar te spelen tegen KCD 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Steinheim en begint om 19:40 uur.