SDO verliest eerste competitiewedstrijd

0
636

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor SDO. Daarvoor moest de ploeg uit Westerhaar afreizen naar Wezep om daar te spelen tegen Rood Wit 1, geen onbekende ploeg voor de Westerhaarders. In de voorbereiding werd er tegen elkaar geoefend en ook tijdens het laatste zaalseizoen speelden de ploegen tegen elkaar.
Rood Wit opende de score met een afstandsschot. Het antwoord van SDO liet niet lang op zich wachten, een dame scoorde eveneens uit een afstandsschot. Daarna ging het lang gelijk op. Na 15 minuten was het 6-5. Toen sloeg Rood Wit een gat van 4 doelpunten, 9-5. Voor rust kwam de Westerhaarse ploeg terug tot 2 doelpunten verschil, maar Rood Wit wist met twee afstandsschoten de ruststand te bepalen op 13-9.

Na rust zocht SDO naar de aansluiting, helaas kwam de ploeg niet dichterbij dan 3 doelpunten. Na een kwartier in de tweede helft was het 16-13. Toen gooide Rood Wit de wedstrijd in het slot met 4 doelpunten op rij waardoor het 20-13 werd. De wedstrijd was gespeeld. In de slotfase vielen nog een aantal doelpunten. De einduitslag was 23-15 in het voordeel van de thuisploeg, Rood Wit.
Volgende week speelt SDO thuis om 15:30 uur tegen Devinco 1.