SDO verliest derby van KIOS en degradeert naar de vierde klasse

0
683

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond voor SDO weer de derby tegen KIOS, uit het naastgelegen dorp Sibculo, op het programma. De ploegen speelden dit seizoen al twee keer tegen elkaar, de competitiewedstrijd in Westerhaar werd gewonnen door KIOS en een oefenwedstrijd eindigde in een gelijkspel. Voor beide ploegen stond er ook veel op het spel bij aanvang van de wedstrijd; beide ploegen streden nog tegen degradatie.

Er was redelijk wat publiek op deze warme zomerdag op de wedstrijd afgekomen. Om 16:00 uur floot de scheidsrechter voor het eerst. Het was KIOS dat als eerste een voorsprong pakte. In de daaropvolgende aanval maakte SDO meteen weer gelijk. Daarna sloeg KIOS een gaatje van twee doelpunten, 3-1. SDO reageerde met een raak afstandsschot, 3-2. Via een strafworp kwamen de Sibculoërs op een 4-2 voorsprong. Nog voor rust dichtte SDO het gaatje en kwam weer op gelijke hoogte, 4-4. KIOS scoorde nog één keer voor rust en SDO had ook nog een mooie kans maar een strafworp werd gemist. De ruststand was 5-4 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust nam KIOS het initiatief en vergrootte het gat weer naar twee doelpunten verschil, 6-4. SDO knokte voor wat het waard was maar het was niet genoeg. Het werd nog 7-6, maar daarna liep KIOS uit naar 10-6. Door een raak afstandsschot werd het nog 10-7, maar daarna was het weer de beurt aan de ploeg uit Sibculo. Het werd 12-7. In de slotfase scoorden beide ploegen nog 1 keer. Einduitslag KIOS – SDO 13-8

Door deze verloren wedstrijd is SDO gedegradeerd naar de vierde klasse. Er staan nog twee duels op het programma en daarin zullen de SDO’ers nog alles gaan geven om toch nog wat punten te pakken. 21 mei treedt de ploeg thuis aan tegen Blauw Zwart uit Wierden. De wedstrijd wordt gespeeld in Westerhaar en begint om 15:30 uur.