SDO/UNI wint van Joure

0
762

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelden in sporthal ‘de Klaampe’ SDO/UNI 1 en Joure 1 tegen elkaar. Beide ploegen hadden belang bij de punten. De thuisploeg om aansluiting te houden bij de top van de competitie en de bezoekers wilden de punten graag weet mee terug nemen naar Friesland.

Vanaf het eerst fluitsignaal van de scheidsrechter was te zien dat SDO/UNI over meer kwaliteit beschikte dan Joure. Aanvallend had de ploeg lange aanvallen met veel kansen die ook benut werden. Verdedigend stond het ook sterk, Joure had weinig mogelijkheden om te scoren. Dit was ook snel terug te zien in de stand, na een kwartier spelen was het 4-0. Het spelbeeld veranderde niet in de reststand van de eerste helft. Op de 7-2 ruststand in het voordeel van SDO/UNI was niks aan te merken.

Na rust was het opnieuw SDO/UNI dat de betere ploeg was. Maar Joure sprong effectiever met de kansen om dan in de eerste helft. Na 10 minuten gespeeld te hebben was het 8-4. Toen brak er een periode aan waarin SDO/UNI het gat vergrootte, 11-4. De wedstrijd was gespeeld, het verschil in de score was te groot. Joure probeerde het nog wel maar kwam te kort. De einduitslag was 12-7 in het voordeel van de Twentse ploeg.

Volgende week speelt SDO/UNI 1 in Oldeberkoop tegen koploper Lintjo 1. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘het MFA’ en begint om 20:20 uur.