SDO/UNI wijdt nieuwe tenue goed in

0
977

sdo.jpgZaterdag 17 september stond er in de 3e klasse D de wedstrijd SDO/UNI 1 – It Fean 1 (Surhuisterveen) op het programma. SDO/UNI verloor de eerste 2 wedstrijden en was er op gebrand punten te pakken.

Afgelopen zaterdag moest het dan gebeuren, deze dag stond in het teken van de opening van het kunstgrasveld in Kloosterhaar en het presenteren van het nieuwe tenue.

Om 14.15 uur vond de presentatie plaats. De voorzitters van SDO en van UNI hebben na gesproken te hebben het tenue met de nieuwe “clubkleuren” (blauw, oranje en wit) symbolisch aangeboden aan trainer/coach Gerben de Krey. Het tenue voor de combinatieteams SDO/UNI 1 en 2 wordt gesponsord door Calduran Kalkzandsteen uit Kloosterhaar en Reas BV uit Vriezenveen. Beide sponsors werden bedankt voor hun financiële steun.

Veel supporters van SDO/UNI waren naar de Polderhoek te Kloosterhaar gekomen om de eerste thuiswedstrijd te bekijken, een extra drive voor de spelers en coach om punten te pakken.

Om vier uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal van de wedstrijd.
De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en wist de stand op 2-0 te zetten. Door hard werken in de verdediging van SDO/UNI had It Fean moeite met het opzetten van goede aanvallen. Het was de thuisploeg die met een goed gevoel de rust in kon gaan met een stand van 5-3 op het scorebord.
Na de rust had de thuisploeg even moeite met scoren en wist It Fean de spanning in de wedstrijd terug te brengen door al eerste te scoren en de stand op eén doelpunt verschil te brengen. SDO/UNI antwoordde vrijwel meteen en bracht het verschil terug op twee doelpunten. Hierna controleerde de thuisploeg de wedstrijd en kwam niet meer in gevaar.
Lange aanvallen werden gespeeld en goede kansen werden benut. Uiteindelijk stond er een eindstand van 9-6 op het bord in het voordeel van SDO/UNI.

Volgende week speelt SDO/UNI tegen EKC 2000 uit Emmen, de wedstrijd begint om 16.00 uur en wordt gespeeld in Emmen.