SDO/UNI verslaat DLKV

0
938

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO/UNI in Westerhaar een thuiswedstrijd tegen DLKV. De vorige wedstrijd tussen de thuisploeg en de bezoekers uit Didam eindigde in 16-16. Beide ploegen hadden belang bij de overwinning aangezien ze allebei de punten goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Onder prima omstandigheden, zonneschijn en een beetje wind, floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. SDO/UNI kwam als eerste op voorsprong via een strafworp. DLKV maakte niet veel later gelijk. Daarna bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Na een kwartier gespeeld te hebben was de stand 4-4. Het ene vak van SDO/UNI draaide aanvallend erg goed, er kon veel geschoten worden omdat de ploeg veel rebounds had. Het andere vak speelde wat rommelig. Wel verdedigden beide vakken erg sterk. In het laatste deel van de eerste helft liep SDO/UNI weg bij de bezoekers. De ruststand was 8-4.

Introductie scheiding

 

DLKV was de ploeg die het beste uit de kleedkamer kwam. De Didamse ploeg scoorde 3 keer op rij en alles was weer mogelijk. SDO/UNI herpakte zich en hield stand. Bij de stand van 10-7 uitte een speler van DLKV voor de zoveelste keer zijn onvrede over de scheidsrechter, die hem daarvoor de gele kaart gaf. De heer was het hier niet mee eens en duwde de kaart weg. Hiervoor ontving hij opnieuw een gele kaart maar voordat de scheidsrechter de rode kaart kon tonen werd hij op de grond geduwd door de heer van DLKV. Nadat deze man het veld verlaten had hervatte de scheidsrechter de wedstrijd. DLKV was aangeslagen en was niet bij machte om SDO/UNI te stoppen. De thuisploeg profiteerde optimaal en liep uit naar 17-10. Daarna wisselde de trainer vier spelers. Invalster Jolien Beuving wist ook nog tot score te komen. De einduitslag was 18-13 in het voordeel van SDO/UNI.

Door deze overwinning staat SDO/UNI nu 4 punten voor op DLKV dat de laatste plaats bekleedt. Met nog 4 wedstrijden te spelen lijkt deze marge genoeg. Maar SDO/UNI zal de komende wedstrijden blijven knokken voor de punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier