SDO/UNI verliest van kampioen Lintjo

0
598

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag trad SDO/UNI 1 aan tegen koploper Lintjo 1. Er was veel publiek afgekomen op de wedstrijd. Lintjo had 1 punt nodig om het kampioenschap binnen te halen, SDO/UNI wilde dit natuurlijk voorkomen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. De vraag was welke ploeg het best om kon gaan met de spanning.
In een sfeervolle sporthal floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De eerste aanval van SDO/UNI werd meteen afgerond met een doelpunt. Daarna was het Lintjo dat 3 keer op rij scoorde. SDO/UNI probeerde het gaatje te dichten en dit lukte want 10 minuten voor het einde van de eerste helft was het weer gelijk, 6-6. Niet veel later was er zelfs een voorsprong voor de thuisploeg. Het was een spannende wedstrijd die gespeeld werd op het scherpst van de snede. Dit leverde veel duels maar ook irritaties op. Het was Lintjo dat met een voorsprong ging rusten. De ruststand was 8-9 in het voordeel van de Friezen.

Lintjo kwam erg goed de rust uit. Binnen no-time was het 8-12. SDO/UNI probeerde het gat te dichten maar dit lukte niet. Lintjo liep steeds verder weg. SDO/UNI deed haar best maar kwam te kort. Lintjo speelde de wedstrijd uit en won deze uiteindelijk met 13-20. De ploeg uit Olderberkoop was hierdoor de terechte kampioen.
Op 7 maart speelt SDO/UNI de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Hiervoor moet de ploeg afreizen naar Wezep om daar te korfballen tegen Rood Wit 1. De wedstrijd wordt gespeeld in “De Erica Tepstrahal” om 19:15 uur.