SDO/UNI verliest ruim van HKC

0
625

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO/UNI 1 in Hengelo tegen HKC 1. De vorige ontmoeting tussen de twee ploegen werd in Westerhaar gewonnen door de ploeg uit Hengelo. SDO/UNI wilde proberen om na vorige week opnieuw een goed resultaat te boeken tegen een ploeg uit de top van de competitie. Dit zou wel moeilijk worden aangezien de ploeg 1 heer miste. De vraag was of dit was op te vangen.

De scheidsrechter floot onder prima weersomstandigheden, zon en weinig wind, voor het begin van den wedstrijd. HKC vond als eerste de korf. Niet veel later was het opnieuw raak voor de thuisploeg, 2-0. Daarna was het de beurt aan SDO/UNI dat scoorde vanuit een strafworp. Opnieuw scoorde HKC, maar SDO/UNI antwoordde meteen met een doelpunt. Na een kwartier gespeeld te hebben was de stand 3-2. In het reststand van de eerste helft waren de doelpunten schaars. HKC wist 2 keer de korf te vinden, terwijl SDO/UNI niet meer wist te scoren. Bij de rust stond de stand 5-2 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

Het was HKC dat het best de rust uit kwam. Binnen korte tijd was het 8-2. SDO/UNI probeerde het wel om het gat te verkleinen maar dit lukte niet. HKC ging rustig door met scoren. Pas 5 minuten voor tijd scoorde SDO/UNI haar eerste doelpunt van de tweede helft. De eindstand was 16-3. SDO/UNI kwam gewoon weg te kort.

Volgende week zijn er geen competitiewedstrijden. Op 18 maart hervat SDO/UNI de competitie met een thuiswedstrijd tegen DLKV.