SDO/UNI verliest in Doorn

0
614

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 14 december, werd om 20:20 uur in Doorn de wedstrijd gespeeld tussen KCD 1 en SDO/UNI 1. De twee ploegen hadden allebei belang bij een overwinning. De thuisclub om aansluiting te houden met de top en de uitclub wilde de eerste punten van het seizoen binnen halen. De vorige wedstrijd tussen de twee ploegen eindigde in een gelijkspel, toch was KCD de te kloppen ploeg.
In de eerste helft ging het gelijk op. Beide ploegen kregen de kansen en wisten hier uit te scoren. SDO/UNI kwam op een 2-4 voorsprong maar KCD vocht zich terug en maakte er 6-4 van. In de laatste minuut voor rust miste een dame van SDO/UNI een grote kans op de aansluitingstreffer. KCD wist in de daarop volgende aanval wel te scoren waardoor de ruststand 7-4 was in het voordeel van de Doornse club. Deze stand gaf een vertekend beeld van de eerste helft, de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd.

Na rust nam KCD het initiatief en liep uit na 10-5. Bij deze stand kreeg een speler van SDO/UNI een rode kaart voor een vermeende overtreding op zijn tegenstander. ccwas door de beslissing van de scheidsrechter uit het veld geslagen. KCD profiteerde hiervan en scoorde nog een aantal keer. De eindstand was 16-5 in het voordeel van de thuisclub.
Volgende week zaterdag, 21 december, speelt SDO/UNI 1 thuis tegen koploper Midlandia 1. De wedstrijd wordt gespeeld om 15:10 uur.