SDO/UNI verliest haar laatste wedstrijd van de zaalcompetitie

0
676

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO/UNI 1 de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Rood Wit 1. Daarvoor moest de ploeg afreizen naar Wezep. De vorige ontmoeting tussen de ploegen werd na een ijzersterk begin gewonnen door SDO/UNI met 13-8. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel.

De vele toeschouwers die afgekomen waren zagen in een sfeervolle sporthal dat de ploegen aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd waren. SDO/UNI speelde met aangepaste vakken door het ontbreken van 2 spelers, Tobias Noppers en Jurgen Schuldink maakten hun debuut in de basis. De Twentse ploeg was uiterst effectief met de kansen die ze kregen. Ook de thuisploeg, Rood Wit vond gemakkelijk de korf. Na een kwartier gespeeld te hebben was het 7-6. Daarna gaf Rood Wit meer druk waardoor SDO/UNI moeilijker tot scoren kwam. De thuisploeg sloeg een gat doordat ze met scherp schoten, ook van ver. De ruststand was 16-8.

Introductie scheiding

Na rust probeerde SDO/UNI het gat te verkleinen, het streed voor wat het waard was. Er werd verdedigend meer druk gelegd op de puntspelers van Rood Wit die daardoor minder tot scoren kwamen. Ook aanvallend werd er in een hoger tempo gespeeld. Toch kwam de ploeg niet veel dichterbij omdat Rood Wit mee scoorde. Een kwartier voor tijd, bij de stand 21-13, werd Jurgen gewisseld na een uitstekende wedstrijd. Hij werd vervangen door Guido Moltman, die zijn invalbeurt bekroonde met een doelpunt. Ook de andere wissels, Loes en Bianca kwamen nog binnen de lijnen. De eindstand was 25-16 in het voordeel van Rood Wit.

SDO/UNI kan terugkijken op een prima zaalseizoen waarin ze op een gedeelde tweede plek eindigde. Nu gaat de ploeg zich voorbereiden op het tweede deel van de veldcompetitie met als doel handhaven in de derde klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier