SDO/UNI verliest derby

0
592

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SDO/UNI haar eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. KIOS uit Sibculo was de tegenstander. Er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd, want ze wilden allebei winnen van de grote concurrent.
De toeschouwers zagen dat SDO/UNI meteen haar eerste aanval wist te verzilveren. KIOS antwoorde niet veel later en maakte gelijk. De thuisploeg kon opnieuw op voorsprong komen maar dit lukte niet want een strafworp en een paar goede kansen werden niet benut. KIOS daarin tegen wist de aanvallen wel af te ronden en kwam op een 1-4 voorsprong. SDO/UNI kwam door 3 snelle goals weer naast de ploeg uit Sibculo. De thuisploeg kon echter niet doordrukken en zag de tegenstander met een 4-7 voorsprong de rust in gaan.

Aan het begin van de tweede helft was het SDO/UNI die het betere spel had en dit ook wist om te om te zetten in doelpunten. Toch kwam de ploeg niet veel dichterbij KIOS, omdat de uitploeg op belangrijke momenten wist te scoren. Het verschil werd niet kleiner dan 2 goals. Even leek SDO/UNI terug te komen in de wedstrijd bij een stand van 8-10. Juist op dat moment wist KIOS vier keer op rij te scoren en daarmee de wedstrijd te beslissen. Beide ploegen wisten nog een aantal maal de korf te vinden. Dit leverde een 12-16 einduitslag op in het voordeel van KIOS.
Volgende week zaterdag speelt SDO/UNI 1 een uitwedstrijd in Borne tegen Groen Zwart 1. Deze wedstrijd begint om 11:15 uur.