SDO/UNI speelt gelijk tegen koploper, Lintjo

0
681

2014-12-14-19-45-32-verslag-2-beveiligde-weergave-microsoft-word-productactivering-is-mislukt.jpgAfgelopen zaterdag stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor SDO/UNI 1. Daarvoor moest de ploeg afreizen naar “het hoge noorden” naar het Friese Olderbekoop. Daar moest men een wedstrijd spelen tegen de nog ongeslagen koploper Lintjo 1. SDO/UNI had nog maar 1 wedstrijd verloren, de overige wedstrijden gewonnen en stond daarmee op een tweede plaats. Dit was dus een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen.

De toeschouwers in de sfeervolle sporthal zagen dat beide ploegen vanaf het begin van de wedstrijd er vol voor gingen. Er werd verdedigend veel druk gelegd op de aanvallers. Toch wisten beide ploegen tot scoren te komen. Lang ging het gelijk op. Na een kwartier gespeeld te hebben stond de thuisploeg voor met 4-3. SDO/UNI boog daarna de achterstand om in een voorsprong 4-6.
Beide ploegen scoorden nog 1 maal voor de rust. Daardoor was de ruststand 5-7 in het voordeel van de Twentse ploeg.

Na rust probeerde SDO/UNI het gat te vergroten. Dit lukte enigszins want het eerste doelpunt was voor de Tukkers. Daarna was het weer de beurt aan Lintjo, 6-8. Opnieuw sloeg SDO/UNI een gat van 3 doelpunten. Toen brak er een fase aan waarin de bezoekers niet wisten te scoren. Lintjo profiteerde hier optimaal van en wist op gelijke hoogte te komen, 9-9. De ploeg leek er op en er over te gaan want ze kwamen zelfs op voorsprong. SDO/UNI wist dit te voorkomen door te scoren, 10-10. In de laatste paar minuten werd er niet meer gescoord. De scheidsrechter floot af bij een gelijke stand.

SDO/UNI maakt een einde van de reeks van Lintjo dat 12 keer op rij gewonnen had. Wel bleef het verschil op de ranglijst 2 punten. Toch kon de ploeg met een tevreden gevoel terug reizen naar huis.

Volgende week speelt SDO/UNI 1 tegen de nummer 3 van de competitie, Rood Wit 1. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal “De Klaampe” en begint om 16:30 uur