SDO-UNI sluit dit jaar goed af.

0
605

logo-korfbal.jpgZaterdag, 20 december, speelde SDO/UNI haar laatste wedstrijd van 2014. De nummer 3 van de competitie, Rood Wit 1 kwam op bezoek in Westerhaar. De ploeg uit Wezep had 1 wedstrijd verloren en de overige wedstrijden gewonnen. SDO/UNI had 1 verliespunt meer. Voor beide ploegen gelde vandaag hetzelfde, er moest gewonnen worden om aansluiting te houden met de top van de competitie.

Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat SDO/UNI vele malen scherper aan de wedstrijd begon dan Rood Wit. Na 3 balcontacten was het al raak voor de thuisploeg. Niet veel later was het al 2-0. SDO/UNI speelde erg sterk. Aanvallend werden er veel kansen gecreëerd en verdedigend werd er niet veel weggegeven. Rood Wit had hier geen antwoord op. SDO/UNI stond na 20 minuten spelen met 8-0 voor. Reden voor de trainer/coach van Rood Wit om 3 wissels het veld in te brengen om het tij te keren. Deze wissels speelden aanmerkelijk beter dan de basisspelers die naar de kant werden gehaald. SDO/UNI moest nu nog harder werken dan er al gedaan werd. De ruststand was 9-3 in het voordeel van de Tukkers.

Na rust onderschepte SDO/UNI net zoals in de eerste helft veel ballen in de verdediging waardoor de aanval kans kreeg om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit lukte helaas niet. De doelpunten vielen wel aan de andere kant. Zo kwamen de Wezepnaren terug tot 9-7. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Maar SDO/UNI wist op dat moment 2 keer te scoren waardoor het gat weer 4 doelpunten werd, 11-7. Rood Wit probeerde het wel maar kon de aansluiting niet meer vinden. Door het goede verdedigen van SDO/UNI. De einduitslag was 13-8 in het voordeel van de Twentse ploeg.

De komende 2 weken staan er geen wedstrijden gepland. SDO/UNI hervat de competitie weer op 10 januari. Noveas 1 uit Steenwijk komt dan op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld om 18:30 uur in sporthal ‘De Klaampe’.