SDO/UNI pakt een punt tegen koploper Keizer Karel.

0
649

Afgelopen zaterdag werd de veldcompetitie hervat. SDO/UNI speelde in Westerhaar tegen koploper Keizer Karel uit Nijmegen. Direct een pittige wedstrijd aan het begin van het tweede deel van de veldcompetitie voor de thuisploeg. De vorige ontmoeting

tussen de ploegen werd gewonnen door Keizer Karel na een gelijk opgaande wedstrijd. Met deze wedstrijd in het achterhoofd startte SDO/UNI vol goede moet aan de wedstrijd. De weersomstandigheden waren niet ideaal, er stond veel wind en het regende. De vraag was welke ploeg hiermee het beste om kon gaan.

Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat de 2 ploegen aan elkaar gewaagd waren. Er werd fel en tactisch verdedigd, dit zorgde er voor dat de doelpunten schaars waren. Het eerst doelpunt was voor SDO/UNI. Keizer Karel boog de achterstand om in een voorsprong, 1-3. SDO/UNI gaf daarna weinig meer weg in de verdediging. Daardoor kon de ploeg weer op gelijke hoogte komen. De ruststand was 4-4.

Na rust bleef het een gelijk opgaande wedstrijd, waarin Keizer Karel steeds op voorsprong kwam en SDO/UNI gelijk maakte. Met nog 7 minuten te spelen was de stand 7-7. Beide ploegen gingen op zoek naar het winnende doelpunt. SDO/UNI speelde lange en zorgvuldige aanvallen en verdedigde ook erg goed. 2 minuten voor het eind bekroonde de ploeg een goede aanval met een doelpunt. Even dacht de thuisploeg dat de punten binnen waren, helaas scoorde een heer van Keizer Karel in de slotminuut. De scheidsrechter floot af bij een 8-8 eindstand. Dit was een prima resultaat voor SDO/UNI.

Volgende week speelt SDO/UNI om 15:30 uur in Hengelo tegen de nummer 2 van de competitie, HKC 1.