SDO/UNI maakt het de Olympus moeilijk maar moet uiteindelijk de meerdere erkennen in de koploper

0
642

Afgelopen zaterdag speelde SDO/UNI 1 in Kloosterhaar tegen koploper Olympus 1. De punten waren voor beide ploegen belangrijk; voor SDO/UNI om klassebehoud veilig te stellen en Olympus om in de titelrace te blijven.

Om 16:00 uur floot de scheidsrechter onder prima weersomstandigheden voor het begin van de wedstrijd. Het eerste doelpunt werd gescoord door SDO/UNI. Beide ploegen hadden moeite met het benutten van de kansen. Het duurde even voordat het volgende doelpunt werd gescoord. Deze keer was het een doelpunt voor Olympus. De stand was weer gelijk, 1-1. Na de vakwissel scoorde SDO/UNI vrij snel 2 doelpunten. Daarna was het weer even wachten op het volgende doelpunt. In de laatste minuut vielen nog twee doelpunten, eerst scoorde Olympus maar in de laatste seconden antwoorde SDO/UNI met een raak afstandschot. De ruststand was 4-2 in het voordeel van de thuisclub.

Introductie scheiding

Na rust ging Olympus iets beter om met de kansen. Na een aantal minuten gespeeld te hebben was de stand weer gelijk. Niet veel later was daar de eerste voorsprong voor de bezoekers. SDO/UNI knokte voor wat het waard was maar Olympus sprong beter om met de kansen. Het werd nog wel 5-6 maar daarna liepen de bezoekers uit naar 5-9. Dit was de beslissing in de wedstrijd. Het laatste doelpunt werd gescoord door SDO/UNI. Dit leverde een 6-9 einduitslag op.

SDO/UNI is nog steeds niet zeker van klassebehoud. Volgende week heeft de ploeg weer een kans om zich veilig te spelen. De ploeg speelt dan in Westerhaar om 15:30 uur tegen Vakgericht 1 uit Enschede. In deze laatste thuiswedstrijd nemen een heer en 2 dames afscheid.