SDO/UNI 1 wint opnieuw

0
881
Afgelopen zaterdag, 15 november, speelde SDO/UNI 1 in sporthal ‘de Klaampe’ tegen d’Ommerdieck 1. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie gewonnen. De vorige ontmoeting tussen de twee ploegen was een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen. SDO/UNI wist toen de wedstrijd te winnen met 12-8.
Aan het begin van de wedstrijd was het d’Ommerdieck dat een gaatje sloeg, geheel tegen het wedstrijdbeeld in. SDO/UNI had lange aanvallen met veel schoten en rebounds, maar had moeite met het afmaken van deze mogelijkheden. d’Ommerdieck daarentegen bleek uiterst effectief om te springen met de kansen die het kreeg, vooral bij spelhervattingen waren de bezoekers ‘dodelijk’. Zo stond het na een kwartier spelen 1-4 in het voordeel van de ploeg uit Nieuwleusen. Toen brak er een fase aan waarin SDO/UNI wel de kansen ging afmaken. Binnen no-time was het weer gelijk, 6-6. Even later kwam de thuisclub voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 8-7. d’Ommerdieck wist voor rust nog een keer te scoren. Hierdoor gingen de ploegen met een gelijke stand op het scorebord de rust in.

Na rust was het opnieuw SDO/UNI de betere ploeg. De thuisclub maakte verdedigend minder overtredingen dan in de eerst helft en creëerde veel kansen in de aanval. Weer liet d’Ommerdieck zien hoe effectief de ploeg is, want ze wisten opnieuw op voorsprong te komen, 10-11. SDO/UNI liet zich niet van de wijs brengen, bleef lange aanvallen draaien en wist nu ook de kansen af te maken. Binnen een kwartier liep de ploeg uit naar 18-12. De wedstrijd was gespeeld. SDO/UNI liet aan het eind de teugels wat vieren waardoor de bezoekers nog 3 keer wisten te scoren. Hierdoor was de einduitslag 18-15 in het voordeel van SDO/UNI 1.
Aanstaande zaterdag speelt SDO/UNI 1 tegen SIM 1. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘de Klaampe’ om 17:45 uur.