SDO/UNI 1 vecht tegen degradatie

0
636

Zaterdag, 25 januari werd de wedstrijd SDO/UNI 1 – Groen Zwart 1 gespeeld in een goed gevulde sporthal “de Klaampe” te Westerhaar. Voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. De vorige ontmoeting werd gewonnen door de bezoekers uit Borne met 13-11.
De thuisclub, SDO/UNI had aan het begin van de wedstrijd het betere van het spel. De ploeg was gretig en creëerde kansen en wist zich te belonen door op voorsprong te komen met 4-2. Groen Zwart antwoorde door 3 keer op rij te scoren. De stand was dus nu 4-5 in het voordeel van de bezoekers. Door een twijfelend optreden van de scheidsrechter door geen strafworp te geven, liep de wedstrijd enigszins uit de hand. Bij beide ploegen liepen de frustraties op en er werden verschillende overtredingen gemaakt. In het reststand van de eerste helft werd er erg fysiek gespeeld. De ruststand was 5-7 in het voordeel van de Bornse ploeg.
Na rust kwam SDO/UNI snel terug tot 7-8. De ploeg wist vanaf dit moment de korf niet meer te vinden en in de verdediging werden te veel fouten gemaakt, die afgestraft werden door Groen Zwart. De uitploeg liep uit naar 7-12. De wedstrijd was gespeeld. SDO/UNI verkleinde de achterstand wel maar kwam te kort. De eindstand was 10-13 in het voordeel van Groen Zwart.
Volgende week zaterdag, 1 februari speelt SDO/UNI een wedstrijd in Zeist tegen RDZ om 16:20 uur.