SDO/UNI 1 kampioen!

3
898

Zaterdag 25 februari kon het combinatieteam uit Westerhaar/Kloosterhaar kampioen worden in de 4’de klasse. Er moest dan wel gewonnen of gelijkgespeeld worden tegen een ander combinatieteam Emmeloord/Marknesse. Emmeloord stond 3’de in de competitie en de thuiswedstrijd werd met 11-10 gewonnen destijds.

Met een dubbeldekker ging men richting Emmeloord. De supporters van beide verenigingen waren ruim vertegenwoordigd en ook velen waren nog met de auto afgereisd om het team aan te moedigen. Bij het beginnen van de wedstrijd was de PWA-hal inmiddels veranderd in een oranje/blauwe hal! De wedstrijd begon en SDO/UNI kwam met 1-0 voor d.m.v. een strafworp.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een spannende pot korfbal. Via 3-3, 5-5, kon SDO/UNI een gaatje slaan vlak voor rust. De ruststand zou 6-8 zijn in het voordeel van de manschappen van coach de Krey.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. 2 teams die open korfbal lieten zien en kansen waren er voldoende aan beide kanten. Even leek de wedstrijd te kantelen, waar SDO/UNI de gehele wedstrijd telkens voor had gestaan kwam Emmeloord/Marknesse met nog 20 minuten te spelen op een 10-10 stand. Het aanvalsvak scoorde direct 2x via afstandsschoten, waardoor het verschil weer naar 2 werd getild. 10 minuten voor het verstrijken van de tijd werd het verschil naar 4 doelpunten getild 12-16.
Emmeloord/Marknesse deed onmiddellijk wat terug via 2 afstandsschoten en zo werd het toch nog even spannend. Beide teams scoorden nog 1x wat een eindstand op het scorebord bracht van 15-17.
Het feest barstte los en de klus was geklaard door de selectie. Een verdiende overwinning die mede tot stand kwam doordat het team plezier uitstraalde en een hecht collectief bleek te zijn.

Het barpersoneel in de sporthal was onderbezet en de supporters gingen maar eens helpen met het tappen van de nodige biertjes! Het feest ging door in de bus. In Westerhaar werd de selectie onthaald door de muziekvereniging uit Westerhaar. Op het sportpark in Kloosterhaar werd de selectie ontvangen met een vuurwerkshow. In de kantine van UNI werd er gegeten en gefeest tot in de late uurtjes.
Via deze weg wil de selectie iedereen bedanken voor de aanwezigheid ,gezelligheid en steun tijdens het afgelopen zaalseizoen. Ook wil het team alle vrijwilligers bedanken die er veel tijd en energie in hebben gestoken om er afgelopen zaterdag een enorm mooi feest van hebben gemaakt! Bedankt!!!

Er staan voor SDO/UNI 1 nog 2 zaalwedstrijden op het programma beginnend met aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd tegen Boelenslaan. Aanvang: 18:30 uur.