SDO/UNI 1 in Westerhaar tegen Ons Clubje 1

0
792

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 20 augustus, speelde SDO/UNI 1 in Westerhaar tegen Ons Clubje 1. De thuisclub had als doelstelling om vandaag de eerste punten van het seizoen te pakken.
Onder mooie weersomstandigheden floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. SDO/UNI nam het initiatief en beloonde een aantal goede aanvallen met veel schoten, rebounds en doelpunten. De ploeg stond na 10 minuten spelen voor met 4-1. SDO/UNI behield lange tijd de riante voorsprong. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was de stand 7-3. Aan het einde van de eerste helft verslapte de thuisploeg, dit gaf Ons Clubje de kans om terug te komen in de wedstrijd. Bij rust was het verschil nog maar 1 doelpunt. De ruststand was 8-7 in het voordeel van SDO/UNI.
Na rust pakte SDO/UNI de draad weer op. De ploeg speelde zeer verzorgd en wist de aanvallen succesvol af te ronden. Binnen 10 minuten was de thuisspelende club uitgelopen naar 13-8. Ons Clubje leek even de spanning

terug te brengen, maar het verschil werd niet minder dan 3 doelpunten. SDO/UNI liep zelfs uit naar 18-12. De wedstrijd was gespeeld. In de laatste minuten scoorden de bezoekers nog wel 3 maal, maar dit was enkel nog voor de statistieken. De einduitslag was 18-15 in het voordeel van SDO/UNI. Hierdoor pakte de ploeg de eerste punten van het seizoen.
Volgende week speelt SDO/UNI tegen Olympus ’58 1 om 15:30 uur in Doetinchem