SDO toont ware aard in Noordwolde.

0
1278

Nadat SDO de vorige twee wedstrijden wist te winnen was het de taak aan de oranjehemden om deze lijn door te zetten tegen het onbekende Leonidas.

De oranje formatie begon de wedstrijd zoals de eerste minuten tegen KIOS. Het vizier op scherp, goed verzorgde aanvallen en scherpte in de passing. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten tot een 2-5 voorsprong. Vervolgens laat SDO de scherpte even varen. Een paar onverzorgde aanvallen waarbij ballen her en der over de zijlijn rolden. Taak aan coach Marco Groothuis om alle spelers weer scherp te krijgen. Na een paar bemoedigende woorden weet de ploeg de rug weer te rechten en loopt uit naar 3-9. Leonidas weet vooral kansen te creëren op 8 tot 10 meter en weten nog twee keer te scoren voor rust. Met 5-10 zoeken de ploegen de kleedkamers op.
SDO zou in de tweede helft moeten kunnen laten zien dat het in de vierde klasse meer dan 20 doelpunten op het bord moet kunnen zetten. De tweede helft werd weer scherp aan gevangen en in tegenstelling tot de eerste helft veranderde dit beeld niet. Erg mooie aanvallen werden afgewisseld met veel plezier in het spelletje. Dit ging door tot de laatste minuut van de tweede helft. Dit resulteerde in totaal voor 24 doelpunten voor de REAS formatie uit Westerhaar. Eindstand 12-24. SDO heeft een zakelijke wedstrijd gespeeld waarbij het belangrijk was geen onnodig puntenverlies te lijden. SDO staat nu bovenaan in de vierde klasse.