SDO speelt ondermaats en verliest topper tegen Elko

0
407

Afgelopen zaterdag namen in Elim koplopers Elko en SDO het tegen elkaar op. De ploegen gingen onderling uitmaken wie voorlopig bovenaan zou blijven staan samen met de andere lijstaanvoerder Blauw Zwart. Een belangrijke wedstrijd met gedeelde belangen.

Vanaf het beginsignaal van arbiter Salomons waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Dit was ook terug te zien in de score, na 10 minuten was het 3-3. Daarna was het Elko dat een gaatje sloeg door twee rake vrije ballen, 5-3. SDO counterde naar 5-4, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe de thuisploeg uitliep naar 8-4. In de slotfase van de eerste helft wisten beide ploegen nog tweemaal tot scoren te komen. Hierdoor stond het tijdens de pauze 10-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust ging SDO opzoek naar de aansluiting. Het snelle doelpunt direct na de hervatting gaf hoop, maar daarna wilde het niet echt vlotten bij de Oranje-formatie. De ploeg toonde zich strijdbaar, maar wist zeer moeizaam tot scoren te komen, ondanks de vele kansen. Ook bij Elko waren de doelpunten schaars. Een kwartier voor tijd was het 12-8. Elko leek vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien, door de marge te vergroten naar 13-8. SDO gaf zich echter niet gewonnen en zette nog één keer aan en vond de aansluiting, 13-11. Maar dichterbij wist de ploeg van Marco Groothuis niet te komen. Einduitslag Elko – SDO: 14-11

Een zuur verlies voor SDO. Het lage rendement speelde de ploeg parten.

De ploeg streed voor wat het waard was, maar scoorde gewoonweg te weinig. Daarnaast had de weifelende leidsman het duel niet in de hand, waardoor het nooit een echte wedstrijd werd. Beide ploegen hadden hier zichtbaar last van, gezien het vele commentaar aan het adres van de arbiter. Tekenend waren de vele scores die vielen uit strafworpen, bijna de helft van het totale aantal doelpunten.

Door de nederlaag moet SDO afscheid nemen van de koppositie. Maar er is nog geen man over boord voor de Westerhaarders. De ploeg moet zich gaan herpakken en zich gaan richten op het tweede deel van de competitie.

Volgende week spelen de Oranjehemden de eerste returnwedstrijd. De Westerhaarse formatie neemt het dan thuis op tegen hekkensluiter Ons Clubje. Deze wedstrijd begint om 15:45 uur.