SDO speelt goed, maar verliest toch

0
899

Afgelopen zaterdag was de seizoensstart voor SDO 1. De ploeg uit Westerhaar moest voor de eerste wedstrijd van het seizoen afreizen naar Amerongen om daar te spelen tegen Hemur Enge 1. In het verre verleden speelden de ploegen wel eens tegen elkaar, maar de laatste jaren troffen de ploegen elkaar niet. Een onbekende tegenstander dus voor de Westerhaarders. Het enige wat de door Reas gesponsorde ploeg wist was dat de thuisploeg beschikte over veel ervaring en dat de ploeg vorig jaar zowel op het veld als in de zaal in de vierde klasse kampioen geworden was. De SDO’ers wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.

Onder prima weersomstandigheden floot de scheidsrechter, iets later dan gepland, voor het begin van de wedstrijd. De thuisploeg wist als eerste de korf te vinden, 1-0. SDO antwoordde met 3 doelpunten op rij en kwam zo op een 1-3 voorsprong. Daarna vielen de doelpunten aan weerszijden, waardoor de voorsprong van twee doelpunten door SDO gehandhaafd werd. Na 20 minuten gespeeld te hebben, vergrootte de ploeg, onder toeziend oog van de nieuwe trainer Jan Nijkamp, de voorsprong naar 4-7. Deze stand was zeer terecht gezien het spelbeeld. De uitploeg had het beste van het spel. Toch kwam Hemur Enge terug in de wedstrijd, bij rust stond de score 7-8 op het bord.

Direct na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Hier bleef het niet bij, de ploeg uit Amerongen ging er op en er over. Het werd 12-10 voor Hemur Enge. SDO knokte zich daarna terug in de wedstrijd en gaf zich nog niet gewonnen. De Tukkers wisten het gaatje weer te dichten en op gelijke hoogte te komen, 12-12. In het laatste deel van de wedstrijd was de ploeg niet bij machte om de wedstrijd binnen te slepen en de 2 punten mee huiswaarts te nemen. Na een 13-13 tussenstand sloeg de thuisploeg het beslissende gat. De SDO’ers probeerden nog wel dichterbij te komen, maar dit lukte niet. Einduitslag Hemur Enge – SDO 16-13.

Ondanks het verlies, waren de trainer, supporters, spelers en speelsters van SDO tevreden over de wedstrijd. Er werd goed gespeeld, helaas was de andere ploeg net wat beter. Volgende week speelt SDO 1 thuis om 15:30 uur tegen Débalérin 1, de studenten korfbalvereniging uit Wageningen. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt SDO 2 tegen Unitas 5. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.

SDO 2 komt te kort tegen Blauw Zwart 2

Na lange tijd in breedtekorfbal te hebben gespeeld trad SDO 2 afgelopen zaterdag aan tegen Blauw Zwart 2 in het wedstrijdkorfbal. Met een nieuwe samenstelling begon SDO welvarend aan de wedstrijd.

In de eerste helft ging Blauw – Zwart effectief met de kansen om. SDO creëerde niet veel minder kansen, alleen zagen zij de bal vaak naast het mandje verdwijnen. Wel liet SDO zien dat het een goed spel op de mat kan leggen. Na een ruststand van 13-6 ging SDO weer positief binnen de lijnen staan. Helaas veranderde het spelbeeld in de 2e helft niet. De wedstrijd eindigde met een stand van 25-11. SDO 2 kan tevreden zijn met hun eerste prestatie sinds lange tijd in het wedstrijdkorfbal.