SDO speelt goed, maar verliest toch van Blauw Zwart

0
665

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Blauw Zwart 1 en SDO 1 op het programma. De Westerhaarders moesten hiervoor afreizen naar Wierden. Al ruim voor de wedstrijd arriveerde de ploeg in deze plaats. Dit omdat er gezamenlijk geluncht werd bij de trainer, Marco Groothuis, thuis. Na deze gezellige samenkomst ging de ploeg richting het sportpark om daar proberen te winnen van Blauw Zwart. Dit zou een moeilijke opgave worden, aangezien de Wierdense ploeg tweede staat in de competitie, terwijl SDO laatste staat.
Onder prima weersomstandigheden, zonnetje en geen wind, floot de scheidsrechter voor het eerst. Binnen een minuut viel het eerste doelpunt, deze werd gemaakt door een heer van Blauw Zwart vanuit een kleine kans. Niet veel later maakte SDO gelijk vanuit een vrije bal. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Lang ging het gelijk op. Na 20 minuten gespeeld te hebben was het 4-3. Daarna zakte SDO wat in en liet een aantal mooie kansen liggen. Blauw Zwart scoorde wel. De ruststand was 9-4.

Het eerste doelpunt na rust was van Blauw Zwart. SDO schakelde daarna een tandje bij. Dit zorgde ervoor dat Blauw Zwart een lange periode niet tot scoren kwam. Ook in aanvallend opzicht speelde de ploeg goed, er werden veel kansen gecreëerd. Helaas werden er weinig van deze kansen verzilverd, toch sloop de ploeg steeds dichterbij. Na 20 minuten in de tweede helft was het 10-7. Dichterbij dan dit kwam de ploeg niet. In het laatste deel van de wedstrijd was het Blauw Zwart dat nog 2 keer tot scoren wist te komen. Eindstand Blauw Zwart – SDO 12-7

Volgende week speelt SDO haar laatste veldwedstrijd van dit jaar, daarna gaat de ploeg zich voorbereiden op de zaalcompetitie. Voor deze wedstrijd komt Reehorst 1 uit Ede op bezoek. De wedstrijd begint om 15:30 uur.