SDO speelt gelijk tegen Wolderwijd

0
796

logo-korfbal.jpgNa 2 weken geen competitie stond voor SDO afgelopen zaterdag weer een wedstrijd op het programma. De ploeg trad thuis aan tegen Wolderwijd uit Zeewolde. De eerdere confrontatie tussen de twee ploegen werd gewonnen door SDO, zij het moeizaam met 15-16. Aron Beuving startte vandaag in de basis, hij verving de afwezige Tobias Noppers.

Onder redelijke omstandigheden, aangename temperatuur maar ook een redelijk briesje, floot de scheidsrechter om 15:30 uur voor het eerst. Het eerste doelpunt liet lang op zich wachten. Pas na 9 minuten viel het eerste doelpunt. SDO, dat veel kansen onbenut liet in de eerste fase, wist als eerste de korf te vinden. Niet veel later lag ook het tweede doelpunt erin, 2-0. Na de vakwissel scoorden beide ploegen. Hierdoor was de stand 3-1. Daarna ging het gelijk op. De doelpunten vielen over en weer, maar SDO wist de voorsprong te handhaven. De ploegen gingen rusten met een 7-6 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust sprong SDO niet goed om met de kansen. De ploeg kwam hierdoor een lange tijd niet tot score. Wolderwijd profiteerde hiervan en boog de achterstand om in een 7-9 voorsprong. SDO wist daarna eindelijk de korf te vinden en kwam niet veel later op gelijke hoogte met de bezoekers, 9-9. In de slotfase van de wedstrijd streden beide ploegen voor de overwinning. SDO was de betere ploeg maar wist de overwinning niet binnen te slepen. De wedstrijd eindigde hierdoor in een gelijkspel. Wolderwijd was hier tevreden mee, maar voor de Westerhaarders voelde deze puntendeling als een nederlaag. Einduitslag SDO – Wolderwijd 10-10.

Door dit gelijke spel lijkt promotie ver weg voor de Westerhaarse ploeg. Het is nu zaak dat de ploeg in de resterende wedstrijden zich herpakt en samen voor de winst gaat strijden. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 13 mei. De ploeg speelt dan thuis tegen SIOS uit Velp. De wedstrijd begint om 15:30