SDO speelt gelijk tegen Mélynas

0
666

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO in Dieren tegen Mélynas. Kampioen SDO wist het vorige duel in Westerhaar te winnen met 16-9 na een moeizame wedstrijd.

In de beginfase waren er kansen over en weer en al snel scoorden beide ploegen 1 keer. Daarna waren de doelpunten heel erg schaars. Beide ploegen konden moeilijk omgaan met de verdedigende druk die gegeven werd. Er waren veel plaatsfouten en slechte schoten. Dit zorgde voor eenschots-aanvallen of zelfs aanvallen zonder kansen. Bij rust stond Mélynas voor met 4-2, een veel zeggende stand.

Na rust probeerden beide ploegen beter te gaan spelen. Dit lukte enigzins en er werd wat meer gescoord. Snel kwam SDO op gelijke hoogte door middel van 2 benutte strafworpen. Daarna nam Mélynas het initiatief en SDO liep achter de feiten aan, het werd 9-6. SDO probeerde het gat te dichten en dit lukte. 5 minuten voor tijd kwamen de Westerhaarders op gelijke hoogte, 10-10.

In de spannende slotfase kwam SDO op voorsprong en leek het de punten mee huiswaarts te nemen. Maar met een raak afstandsschot gooide Mélynas roet in het eten. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Einduitslag Melynas – SDO 11-11.

Dit was de laatste zaalwedstrijd voor beide ploegen. SDO kan tevreden terugkijken op de competitie waarin de ploeg kampioen werd zonder een wedstrijd te verliezen. De ploeg gaat zich nu richten op de veldcompetitie waarin de Oranjehemden ook nog bovenin meedoet.