SDO sluit seizoen af met een domper

0
1637

Afgelopen zaterdag stond voor SDO de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De ploeg moest hiervoor afreizen naar Doorn om daar te spelen tegen KCD. Beide ploegen waren al uitgespeeld, maar wilden natuurlijk het seizoen wel afsluiten met een overwinning. De vorige wedstrijd werd in Westerhaar eenvoudig gewonnen door SDO met 18-9. Toch wisten de spelers en speelsters van de ploeg dat het deze keer waarschijnlijk niet zo makkelijk zou gaan.

Om 15:30 floot de arbiter voor het eerst. Onder prima weersomstandigheden zagen de toeschouwers dat SDO de eerste voorsprong pakte, 0-2. Daarna counterde de thuisploeg, KCD, naar 4-2. De ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft. SDO vond niet veel later weer de aansluiting met de Doornse formatie, 5-4. In de slotfase van de eerste helft wisten de ploegen allebei nog een keer tot scoren te komen, hierdoor was de ruststand dus 6-5 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust wist SDO in de eerste aanval meteen op gelijke hoogte te komen 6-6. Daarna ging het lang gelijk op. De Westerhaarse ploeg was sterker in het begin van de tweede helft, maar dit was niet terug te zien in de score. Na 10 minuten was het 9-9. Daarna ging het flink mis voor de SDO’ers. KCD sloeg een gaatje naar 11-9. De Oranjehemden leken mentaal te knakken bij de 12-9. Vanaf dat moment lukte bij KCD alles en bij de Westerhaarders ging gewoonweg erg veel fout. Hierdoor liep de score op. De einduitslag gaf een beetje een vertekend beeld, als was KCD wel de terechte winnaar. In de slotfase werden Bianca Slaghuis en Henk Jan Otten gewisseld, zij speelden voorlopig hun laatste wedstrijd in het eerste team van SDO. Einduitslag KCD – SDO 20-11

Een dikke nederlaag dus voor SDO. Helaas kon de ploeg het seizoen niet afsluiten met een overwinning. De Westerhaarders eindigden hierdoor op een vierde plek. Toch kan de ploeg van Jan Nijkamp terugkijken op een mooi seizoen. De jonge ploeg heeft veel geleerd, mooie dingen laten zien en ook heel wat wedstrijden gewonnen. Een hoogte punt was misschien de overwinning op de latere kampioen KIOS. Natuurlijk waren er ook dieptepunten, zoals de degradatie in de zaal uit de derde klasse. Maar de ploeg gaat na de zomer zich met goede moed weer voorbereiden op het nieuwe seizoen. De Oranjehemden komen volgend seizoen op zowel het veld als in de zaal uit in de vierde klasse.