SDO sluit het zaalseizoen af met een ruime overwinning

0
664

Alogo-korfbal.jpgfgeslopen zaterdag speelde SDO de laatste wedstrijd van het zaalseizoen thuis tegen Groen Zwart uit Borne. Voor beide teams stond er weinig meer op het spel. SDO wilde na de overwinning vorige week op Débaldérin ook deze wedstrijd winnen om zo met een goed gevoel het veld op te gaan. De vorige ontmoeting werd door de Westerhaarders gewonnen met 14-10.

SDO begon sterk aan de wedstrijd en kwam op een 3-0 voorsprong. Groen Zwart knokte zich met veel inzet terug tot 3-3. Dit zou tevens de laatste keer zijn dat de ploegen op gelijke hoogte stonden. SDO was daarna heer en meester. Aanvallend waren er veel kansen, rebounds en ook veel doelpunten. Verdedigend stond het ook goed, Groen Zwart werd onder druk gezet en leed hierdoor veel bal verlies. Bij rust was het 9-4 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Hierdoor liep SDO steeds verder weg bij de Bornse ploeg. In de laatste 20 minuten wisten de bezoekers zelfs niet meer te scoren. De SDO’ers daarentegen scoorden er lustig op los, soms op zeer fraaie wijze. 5 minuten voor tijd werd het 20ste doelpunt gescoord. Niet veel later lag de bal er opnieuw in. Dit betekende niet alleen de 21-6 voorsprong maar ook het 200ste doelpunt in deze competitie voor de Westerhaarse ploeg. In de resterende speeltijd viel er nog 1 doelpunt aan de zijde van de thuisploeg. Einduitslag SDO – Groen Zwart 22-6

SDO kan terug kijken op een redelijk zaalseizoen. Nu gaat de ploeg zich richten op het tweede deel van de veldcompetitie. De doelstelling is handhaven in de derde klasse.