SDO slaagt op de UT

0
692

Afgelopen zaterdag reisde het vlaggenschip van SDO af naar Enschede om daar op de campus te gaan spelen tegen het eerste team van de studenten korfbalvereniging Vakgericht. Vooraf hadden de Westerhaarders zich niet echt kunnen verdiepen in het studententeam, maar statistisch gezien was de ploeg van Marco Groothuis de grootste kanshebber om er met de zege vandoor te gaan; SDO won de eerste twee duels, terwijl Vakgericht nog puntloos was.

Net als vorige week begon SDO erg scherp aan het duel en overklaste de studenten. Binnen zeer kort tijdsbestek was het al 0-4. Vakgericht had geen antwoord paraat op het felle en efficiënte spel van de Oranje-formatie. Na 17 minuten gespeeld te hebben stond het 2-10. Daarna verzwakte de scoringsdrang van de bezoekers. Vakgericht maakte hier dankbaar gebruik van en wist in het tweede deel van het eerste bedrijf de marge enigszins te verkleinen. De ploegen gingen rusten bij een 7-13 stand.

Na de pauze probeerde SDO de draad weer op te pakken, maar zo voorspoedig als aan het begin van de wedstrijd ging het niet meer. De ploeg sprong wat onnauwkeurig met de vele kansen om en zag dat Vakgericht meer weerstand wist te bieden. Hierdoor bleef het verschil ongeveer gelijk. Een kwartier voor tijd toonde het scorebord een 10-18 tussenstand.  In de slotfase mochten Eefke Sportel en Sem Wessels uit de

A1 nog hun opwachting maken. Beiden deden dit zeer verdienstelijk. Voor Eefke was dit haar officiële debuut. Einduitslag Vakgericht – SDO: 13-21

Een simpele overwinning voor SDO, ook al had er nog veel meer in gezeten. Door deze derde zege op rij voert de Reas-formatie de ranglijst aan. Volgende week speelt de ploeg thuis tegen EKC 2000 uit Emmen. De aanvang van dit duel is om 15:50 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier