SDO schiet 15x Débaldérin en wint.

0
762

Na twee weken rust stond er weer een competitiewedstrijd op het programma voor SDO. Daarvoor moest het team afreizen naar Wageningen om het daar op te nemen tegen het eerste team van de studentenvereniging Débaldérin. De vorige ontmoeting werd in Westerhaar gewonnen door de studenten met 13-14.
SDO begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam op een 0-2 voorsprong. Het antwoord van de thuisclub liet niet lang op zich wachten, de Wageningers namen de leiding, 3-2. In de daaropvolgende aanval kwam SDO weer op gelijke hoogte. In het restant van de eerste helft liepen de studenten weg bij SDO. De ruststand was 8-4 in het voordeel van Débaldérin.
Na rust probeerde SDO het gat te dichten. Dit lukte in eerste instantie niet, iedere keer als SDO scoorde wist Débaldérin ook tot score te komen. Daardoor bleef het gat even groot. Een kwartier voor het einde was het 12-9. Op dat moment scoorde de thuisploeg 2 keer, 14-9. De wedstrijd leek beslist, maar SDO legde zich niet neer bij een nederlaag. De Westerhaarders knokten zich terug in de wedstrijd. Met nog 5 minuten op de klok stond het 14-12. SDO gooide er nog een slotakkoord uit en scoorde opnieuw 2 maal. Het was weer gelijk, 14-14, met nog 1 minuut op de klok. SDO kreeg nog 1 aanval, 1 kans. Tot grote vreugde van de Oranjehemden wist een dame in de laatste seconden deze kans te benutten. Einduitslag Débaldérin – SDO 14-15.
Volgende week zaterdag speelt SDO de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Groen Zwart uit Borne komt op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘De Klaampe’ en begint om 15:45 uur. De Westerhaarse ploeg wil deze wedstrijd graag winnen om zo het zaalseizoen goed af te sluiten en met een goed gevoel het veld op gaan.