SDO pakt punt van Elburg

0
1264

Afgelopen zaterdag mochten de oranjehemden weer aantreden.

Na 2 jaar geleden gepromoveerd te zijn naar de 3e klasse was dit de eerste competitie wedstrijd in de zaal van de Westerhaarders.

Tegenstander voor vandaag was Elburg dat op het veld in de 2e klasse speelt en in de zaal 3e klasse. Op papier een zeer sterke tegenstander. Het was dus duidelijk dat het een zware taak zou gaan worden voor de oranjehemden.

Stipt 14:30 uur floot de heer Hiemstra de wedstrijd in. SDO begon zeer sterk en wist na enkele minuten de korf te vinden. De eerste 20 minuten ging het gelijk op. Het vergde veel energie voor de thuisploeg om bij te blijven. Dat het energie koste was duidelijk. SDO begon iets wat slordig te spelen en schoot dan ook vaak te kort. De stand was 6-8 in het voordeel van de tegenstanders. Na 20 minuten te hebben gespeeld wist Elburg het gat te vergroten. Ruststand 8-14. Ondanks de achterstand kwamen de spelers van SDO de kleedkamer met een opgeheven hoofd uit.

Vanaf het begin van de tweede helft wist SDO de draad opnieuw op te pakken en bleven ze vechten voor elke bal. SDO straalde vechtlust en enthousiasme uit en Elburg wist hier niet mee om te gaan. SDO begon wederom goed en wist stapje voor stapje dichterbij te komen. 5 minuten voor tijd wist SDO het gat te verkleinen naar 2 doelpunten. Het vertrouwen groeide en dat resulteerde wederom in 2 doelpunten en het was SDO dat op gelijke hoogte kwam 19-19. Met nog 1 minuut te gaan was het akelig spannend. Na een aantal grote kansen voor beide teams bleef het 19-19 en wist SDO een zeer verdiend punt te pakken van de Elburgers.

Het team van Marco Groothuis kan met een goed gevoel de welbekende avond lock down in. Het is nog niet bekend wat er met de overige wedstrijden gaat gebeuren.