SDO neemt revanche en behoudt de aansluiting

0
437

Afgelopen zaterdag speelde SDO in Emmen tegen EKC 2000, een ploeg waarmee de Westerhaarders nog een appeltje te schillen hadden. Het vorige duel tussen de twee teams werd verrassend gewonnen door de Emmenaren. Na twee vrije speelweekenden, waren de SDO’ers klaar voor het slot van de competitie waarin de ploeg nog steeds titelkansen heeft, ook al heeft men het niet meer in eigen hand.

In de beginfase waren beide ploegen zoekende en het duurde even voordat de brilstand van het scorebord verdween. Na een aantal doelpuntloze aanvallen over en weer, brak SDO de ban en nam de leiding, 0-1. Na deze eerste treffer volgenden snel nog een aantal doelpunten. Het waren de bezoekers die makkelijker het gele mandje wisten te vinden. Halverwege de eerste helft leidden de Oranjehemden met 2-6. SDO speelde niet de sterren van de hemel, maar was wel beter dan EKC en wist dit overwicht ook om te zetten in doelpunten. In het tweede deel van het eerste bedrijf vergrootte de ploeg van Marco Groothuis de marge verder. Bij rust stond het 5-12 in het voordeel van de Tukkers.

Na de korfwisseling beet EKC plotseling van zich af en kwam terug tot 9-13. SDO raakte niet van slag en antwoordde met twee rake afstandsschoten van jongeling Sem Wessels, 9-15. Na de vakwisseling die daarop volgde hadden beide ploegen slechts één aanval nodig om tot scoren te komen, 10-16. Daarna brak er een periode aan van ongeveer 10 minuten waarin de Oranje-formatie zijn aanvallen niet om wist af te ronden. Ook EKC had moeite met het vinden van de korf, maar kwam uiteindelijk wel twee keer tot scoren, 12-16. Een kantelmoment in het duel waren de twee treffers aan de zijde van de bezoekers uit Westerhaar, 12-18. Het beslissende gat was geslagen. De trainer/coach van SDO wisselde reserves Anno Sportel en Nicole Sluijer in. Voor de laatstgenoemde speelster van het tweede team betekende dit haar debuut.

EKC kwam nog eenmaal terug tot vier punten verschil, 14-18, maar SDO liep in de slotfase wederom verder weg van de Drentenaren. Einduitslag EKC 2000 – SDO: 15-22

Een plichtmatige overwinning voor de SDO’ers die hiermee druk blijven zetten op koplopers Blauw Zwart en Elko. De Reas-formatie blijft in de spreekwoordelijke wachtkamer. Volgende week zaterdag speelt de ploeg in Westerhaar tegen naamgenoot SDO uit Schoonoord. Dit duel begint om 15:45 uur.