SDO kan één helft mee met koploper Hemur Enge

0
1661

Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 de eerste competitiewedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie. De ploeg komt op het veld uit in de vierde klasse, een niveau lager dan in de zaal. De Westerhaarders traden thuis aan tegen koploper, Hemur Enge 1 uit Amerongen. In het team van de Oranjehemden, dat op de ranglijst in de middenmoot terug te vinden was, waren een aantal mutaties. De ploeg ging met deze nieuwe samenstelling spelen voor de winst. Het vorige duel tussen de twee ploegen werd na een wedstrijd waarin SDO lang voorstond uiteindelijk gewonnen met 16-13 door Hemur Enge.

Onder prima weersomstandigheden, weinig wind en een lekker zonnetje, floot de scheidsrechter om 15:30 uur voor het eerst. SDO startte voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak wist snel twee keer tot scoren te komen, 2-0. Na de vakwissel was het Hemur Enge dat ook haar eerste doelpunt wist te maken, 2-1. Daarna was het weer de beurt aan SDO dat uitliep naar 4-1. Daarna moest een speler van SDO geblesseerd het veld verlaten nadat hij bij een sprongduel verkeerd terecht kwam. Guido Moltman kwam voor hem in het veld. SDO wist de voorsprong daarna te handhaven, maar wist niet echt los te komen van de ervaren tegenstanders. 5 minuten voor de rust was het 7-4. In de slotfase van de eerste helft wisten de bezoekers de aansluitingstreffer te maken, 8-7. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

Na rust duurde het lang voordat het eerste doelpunt viel, beide ploegen wisten de kansen niet te verzilveren. Pas na een aantal minuten in de tweede helft scoorde SDO vanuit een strafworp, 9-7. Daarna was het Hemur Enge dat het heft in handen nam. De bezoekers kwamen naast de formatie uit Westerhaar, 9-9. Daarna ging de uitploeg erop en erover en liep uit naar 9-11. Daarna probeerde SDO het gaatje te dichten om als nog de wedstrijd binnen te halen, maar de ploeg wist niet meer tot scoren te komen. Hierdoor nam Hemur Enge de punten mee terug naar Amerongen. Eindstand SDO – Hemur Enge 9-13

SDO speelde dus een goede helft en een mindere helft. De jonge ploeg zal moeten proberen om vast te houden aan het spel uit de eerste helft. Als dit lukt, dan kan de ploeg van Jan Nijkamp het iedere tegenstander moeilijk maken. De volgende kans op een overwinning is op zaterdag 14 april. Dan speelt SDO opnieuw thuis, maar nu tegen SGV uit Culemborg. Het vorige duel met deze ploeg werd gewonnen door SGV met 12-11, nadat SDO nog op een 0-5 voorsprong was gekomen. De wedstrijd begint om 15:30 uur.