SDO in één helft klaar met Ons Clubje

0
605

Afgelopen zaterdag speelde SDO de eerste returnwedstrijd van de zaalcompetitie. Daarin nam de Oranje-formatie het op tegen hekkensluiter Ons Clubje uit Glanerbrug. Op papier een relatief simpel te klaren klusje voor de titelkandidaat uit Westerhaar. Door een schorsing aan de kant van de thuisploeg, mocht de 15-jarige Sem Wessels voor het eerst in de basis beginnen in het eerste team van zijn cluppie. Hij fleurde zijn basisdebuut op met 4 doelpunten en kroonde zich daarmee tot topschutter.

Na het eerste fluitsignaal schoot het zeer gemotiveerde SDO uit de startblokken; de eerste aanval werd meteen omgezet in een doelpunt. Niet veel later lag de tweede er ook in, 2-0. Vervolgens wist Ons Clubje ook tot scoren te komen. Sem Wessels vond daarna met zijn eerste poging de korf, 3-1. Dit was het begin van een enorme doelpuntenserie van de SDO’ers. Pas na tien opeenvolgende treffers van de Westerhaarders, wist Ons Clubje haar doelpunten aantal te verdubbelen, 13-2. SDO was heer en meester. De ploeg van de jarige Marco Groothuis speelde met veel inzet en was zeer productief. Na een sprankelende eerste helft, zochten de ploegen de kleedkamers op bij een 16-3 ruststand.

Na de korfwisseling trachtte Ons Clubje de schade te beperken met een aantal wissels. De ploeg van oud-trainer/coach van SDO, Vincent Weghs, slaagde hierin. Daarnaast nam SDO onbewust gas terug. De ploeg wist minder makkelijk de korf te vinden dan in het eerste bedrijf, maar hield de wedstrijd wel stevig in handen. Halverwege de tweede helft stond het 19-4. In de slotfase wisten beide ploegen nog een aantal maal het gele mandje te vinden. Bij SDO kwam iedereen op het scoreformulier. Eindstand SDO – Ons Clubje: 22-6

Door deze eenvoudige overwinning behoudt SDO de aansluiting bij de twee koplopers en mag zo blijven dromen van het kampioenschap. Volgende week treft de Reas-formatie in Enter lijstaanvoerder Blauw Zwart. Een belangrijke wedstijd in de strijd om het kampioenschap. Deze wedstrijd begint om 15:20 uur in sporthal ‘De Zomp’ te Enter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier