SDO houdt titelkansen in leven

0
619

Afgelopen zaterdag stond voor SDO uit Westerhaar de streekderby tegen TOP uit het nabijgelegen Vroomshoop op het programma. In Vroomshoop speelden de ploegen hun een-na-laatste wedstrijd van het reguliere zaalseizoen. TOP bevond zich in de middenmoot, terwijl SDO nog steeds verwikkeld was met Blauw Zwart en Elko in de strijd om de titel. Het vorige duel tussen de streekgenoten werd in Westerhaar gewonnen door SDO met 18-13. De Westerhaarse formatie was de favoriet, maar TOP zou er alles aan gaan doen om punten af te snoepen van de ploeg van Marco Groothuis.

Om 17:15 uur floot arbiter van Bekkum het duel in. SDO schoot uit de startblokken en kwam spoedig op een 0-2 voorsprong. Na de eerste vakwisseling was het de beurt aan de thuisploeg die niet veel later op gelijke hoogte kwam, 2-2. Daarna brak er een fase aan waarin de doelpunten schaars waren. Toch wist SDO zich los te maken van de Vroomshopers, zij het moeizaam. Halverwege het eerste bedrijf stond het 2-5. SDO legde geen hoogstaand korfbal op de mat, maar wist ook in het tweede kwart verder weg te lopen van de ploeg uit het buurdorp. Bij rust stond het 4-9 in het voordeel van de Oranje-formatie.

Na rust wisten beide ploegen het gele mandje te vinden, 5-10. Vervolgens ging SDO door met waar het voor de korfwisseling gebleven was: de marge tussen de duellerende ploegen vergroten. Een kwartier voor het eind stond er een 6-14 tussenstand op het scorebord. Ook in slotfase veranderde het spelbeeld niet. De Westerhaarders waren de bovenliggende partij zonder groots te spelen. A-junioren Sem Wessels en Aniek Dekker kregen ook nog speeltijd. Eindstand TOP – SDO: 9-19

Koplopers Elko en Blauw Zwart speelden in Elim gelijk, niet de meest gunstige uitslag voor de SDO’ers. De Reas-formatie kan nog steeds kampioen worden als men volgende week zaterdag wint van Elko, dat zelf ook nog aanspraak doet op de titel. Voor beide ploegen geldt dat Blauw Zwart punten moet laten liggen in het duel met TOP. Een spannende apotheose dus. De wedstrijd tussen SDO en Elko start om 15:50 uur. Komt allen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier