SDO houdt de druk erop

0
375

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip tegen middenmoters Vakgericht uit Enschede. SDO dat bovenin meedraait en nog kans heeft op het kampioenschap, won het vorige duel tegen de Enschedese studenten met ruime cijfers en wilde nu ook voor het thuispubliek de zege pakken.

Voorafgaand aan het duel werden de allerkleinsten, de kinderen van de Kangoeroe Club, voorgesteld aan het publiek. Een speciaal moment voor twee selectiespelers, die samen met hun kinderen opliepen.

Na het beginsignaal van de leidsman wisten beide ploegen snel de brilstand van het scorebord te schieten, 1-1. Vervolgens wist A-junior Sem Wessels, die voor de tweede keer in de basis mocht beginnen, twee keer het gele mandje te vinden, 3-1. Vakgericht wist wat terug te doen, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe de thuisploeg langzamerhand wegliep. Halverwege de eerste helft stond het 6-2. In het tweede deel van het eerste bedrijf vergrootte de Oranje-formatie de marge. Na 30 minuten gespeeld te hebben, blies de arbiter voor de rust bij een 13-3 stand op het bord.

SDO kwam sterk de kleedkamer uit en wist rap driemaal tot scoren te komen, 16-3. Ondanks dat de wedstrijd allang beslist leek, gaven de bezoekers het niet op. Voor de korfwisseling hadden de studenten weinig in de melk te brokkelen, maar na de rust vielen de doelpunten eenvoudiger aan Enschedese zijde. Een kwartier voor tijd was het 19-9 in het voordeel van de Westerhaarders. In de slotfase mochten talenten Aniek Dekker en Eefke Sportel nog hun opwachting maken. De speelsters uit de A1 vielen uitstekend in. Beide ploegen wisten in het eindstadium nog een aantal maal tot scoren te komen. Einduitslag SDO – Vakgericht: 23-12

Wederom een ruime en verdiende overwinning voor SDO. De ploeg was de bovenliggende partij en wist het veldoverwicht om te zetten in veel kansen en doelpunten.

Door deze zege behoudt de ploeg van Marco Groothuis de aansluiting bij de top. Door het verrassende gelijkspel van koploper Elko, wordt het nog spannender bovenin. Met nog 4 wedstrijden te spelen staan Blauw Zwart en Elko op gelijke hoogte, SDO volgt op 2 punten. Alles is dus nog mogelijk, al blijven de Oranjehemden afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurt.

De Reas-formatie speelt pas over drie weken zijn volgende wedstrijd. Op

11 maart speelt de ploeg in Emmen tegen EKC 2000, met wie men nog een appeltje te schillen heeft. Dit duel begint om 17:45 uur.