SDO herpakt zich goed, maar komt net te kort.

0
656

Zaterdag reisde SDO af naar Zeewolde voor een wedstrijd tegen het eerste team van de plaatselijk korfbalvereniging Wolderwijd. Na de verloren wedstrijd vorige week tegen kampioen Skunk wilde SDO zich revancheren. De vorige ontmoeting werd in Westerhaar gewonnen door de Tukkers.
Het was Wolderwijd dat beter uit de startblokken kwam. De thuisploeg kwam op een 4-1 voorsprong. SDO kwam daarna terug tot 5-4. Daarna liep Wolderwijd weg bij SDO. De Westerhaarders maakten te veel fouten in de verdediging. De in het groen/blauw spelende thuisploeg strafte dit af, soms geholpen door de scheidsrechter. De ruststand was 15-7 in het voordeel van de ploeg uit Zeewolde.

SDO herpakte zich na rust goed. De eerste 2 aanvallen werden omgezet in een doelpunt. Ook verdedigend werd er save gespeeld. Wolderwijd kreeg het nu ook een stuk moeilijker. Langzaam kwam SDO dichterbij. 2 minuten voor het eind was het 18-16. Helaas was er net te weinig tijd voor de Westerhaarse ploeg. Wolderwijd scoorde nog wel een keer. Eindstand Wolderwijd – SDO 19-16.
Volgende speelt SDO thuis tegen de studentenvereniging Hebbes. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘De Klaampe’. Aanvangstijd is 16:45 uur.