SDO doet nog mee om plek 5

0
925

afbeelding_149_1024SDO moest tegen KIOS`45 twee belangrijke punten pakken om uitzicht te houden op de 5de plek die nodig is om zeker te zijn van klasse behoud. De nummers 8 en de 15 slechtste nummers 7 degraderen namelijk direct uit de derde klasse. De beste nummer 7 en de 12 slechtste nummers 6 moeten een promotie-degradatie wedstrijd spelen tegen de kampioenen van de vierde klasse.
Het was KIOS dat in de eerste 15 minuten scorend het initiatief nam in deze streek derby. Na een aantal strafworpen en een afstandschot stond er 1-3 op het scorebord in het voordeel van KIOS`45. Hierna wist SDO zich te herpakken en kwam via 5 doelpunten op rij 6-3 voor te staan. Een verdiende rust stand.
Na rust werd er op een doelpunt van KIOS`45 na 20 minuten lang niet gescoord. Meteen nadat KIOS`45 de aansluitingstreffer maakte (6-5) werd er aan de kant van SDO ook gescoord. Via 2 doelpunten van Edy Eggink liep SDO in de slotfase verdiend uit naar 9-5. KIOS`45 had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 9-6.
Twee belangrijke punten bleven in Westerhaar. SDO staat nu met 3 punten gelijk met Devinco en 1 punt achter de tegenstander van volgende week, DKOD uit Heelsum. Winst in Heelsum zou SDO dus uit de gevaren zone brengen.