SDO D1 winst na een sterkte tweede helft van EKC Nääs D1

0
1901

Zaterdag reisden de spelers, speelsters, trainers en ouders van SDO D1 af naar Enschede om het daar op te nemen tegen EKC Nääs. De ploeg van Anno Sportel en Henk Jan Otten wilde de koppositie verstevigen met opnieuw een overwinning. Bij de Westerhaarders waren een aantal afwezigen. Aaron Koes werd bereid gevonden om mee te gaan als reserve. Beide ploegen speelden in de zaal twee keer tegen elkaar. SDO D1 won de confrontaties, maar eenvoudig ging dit niet.

SDO D1 startte niet scherp aan de wedstrijd. Er werd te weinig druk gegeven op de schoten waardoor EKC Nääs op voorsprong wist te komen, 1-0. SDO ging op zoek naar de gelijkmaker, en deze kwam er ook, 1-1. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg, dat opnieuw de leiding nam, 2-1. Weer wisten de bezoekers gelijk te maken. In de slotfase van de eerste helft was SDO de betere ploeg, kans op kans werd gecreëerd, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant gaf EKC Nääs een lesje effectiviteit en scoorde wel. Hierdoor gingen de ploegen rusten bij een 4-2 stand.

Na rust schakelde SDO een tandje bij. De spelers en speelsters hadden deze opdracht ook gekregen van de coaches. De goede mensen werden uitgespeeld en zo wisten de Oranjehemden de achterstand binnen no-time om te zetten in een voorsprong, 4-6. EKC Nääs zette hier weinig tegenover en wist bijna niet meer gevaarlijk te worden. Hierdoor wist SDO D1 de wedstrijd vrij eenvoudig binnen te halen met nog een aantal doelpunten in de slotfase. Einduitslag EKC Nääs D1 – SDO D1 4-9.

Met deze overwinning behoudt SDO D1 de koppositie en heeft als enige ploeg nu nog geen puntverlies geleden. De ploeg speelt erg sterk de laatste tijd, aanvallend creëert de ploeg veel en ook verdedigend staat de ploeg erg sterk. Toch is er nog wat winst te behalen op een aantal vlakken. Volgende week speelt de ploeg in Hengelo tegen de rode lantaarndrager HKC D1. Deze wedstrijd begint om 11:00 uur. Beide ploegen speelden dit seizoen tegen elkaar in een oefenwedstrijd helemaal aan het begin van het seizoen. SDO won deze wedstrijd eenvoudig.

SDO A1 overtuigt niet en verliest van DOS WK A2
Afgelopen zaterdag speelde SDO A1 in Enschede tegen DOS WK A2. De Westerhaarders wilden na de winst in de vorige wedstrijd de goede lijn door trekken en zo de koppositie pakken. Daarvoor moest de ploeg wel winnen van het sterke DOS WK. De ploegen troffen elkaar al vier keer, drie keer wisten de Enschedeërs te winnen en SDO won het andere duel. Een overwinning op de thuisploeg was dus niet vanzelfsprekend, maar het was zeker mogelijk.

In de beginfase wisten beide ploegen een keer tot score te komen, 1-1. Daarna nam DOS WK het heft in handen. De ploeg liep uit naar 4-2. SDO was niet vel genoeg en miste de beleving. De thuisploeg profiteerde hiervan en ging met een 7-2 tussenstand de rust in. Na rust probeerde SDO A1 wat aan deze stand te doen. Dit leek in eerste instantie te lukken, want het werd snel 7-3. Maar daarna kon de ploeg van Gerard Fidom en Henk Jan Otten niet doordrukken. Zo wist DOS WK de wedstrijd binnen te halen. Einduitslag DOS WK A2 – SDO A1 10-4.

Een off-day voor de ploeg uit Westerhaar. Het is nu zaak voor de ploeg, om zich te herpakken voor het duel met KIOS A2. Om de doelstelling die de ploeg zich heeft gesteld, bovenin meedraaien, te realiseren, zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Dit is zeker mogelijk, want de ploeg wist de laatste confrontatie met deze ploeg vrij eenvoudig te winnen. De wedstrijd zou eerst 21 april gespeeld worden, maar is verzet naar dinsdag 24 april. De wedstrijd wordt gespeeld in Sibculo en begint om 19:00 uur.

SDO 2 verliest nipt van SKF 5
Na een weekje rust stond er afgelopen zaterdag een wedstrijd op papier. De Oranjehemden moesten het opnemen tegen SKF dat 4e staat op de ranglijst, met een gat van 3 punten kon SDO goede zaken doen maar dan moesten ze eerst de wedstrijd nog winnen.

Om 14:00 floot de scheidsrechter de wedstrijd in, na het goede resultaat tegen Blauw Zwart was SDO er op gebrand om deze flow te behouden. Vanaf minuut 1 werd al snel duidelijk dat beide teams gelijkwaardig waren en dat was ook te merken aan de score. Met een ruststand van 4-4 kon er dus nog van alles gebeuren, de thuisploeg kwam gefocust uit de kleedkamer en waren van plan om op voorsprong te komen, en dat lukte. De thuisploeg wist een gat te creëren waardoor er een stand van 9-7 op het scorebord kwam te staan. Maar ook de tegenpartij bleef scoren, zo bleef het de gehele wedstrijd spannend. In de eindfase van de wedstrijd kwamen de tegenstanders steeds heel dichtbij en wisten ze het gat te dichten en zelfs op een voorsprong te komen. Maar dit wist de thuisploeg weer op te lossen en zo kwamen de ploegen weer op een gelijke stand. SDO bleef kansen creëren maar helaas was dit niet genoeg, na een gat te hebben geslagen van 2 punten en met 5 minuten op de klok was het nu de zaak om de punten binnen te slepen. Echter wist SKF de score zakelijk om te buigen waardoor SKF in de laatste minuten van de wedstrijd de stand op een voorsprong zette. Hierdoor wist SKF de 2 punten af te pakken van de Oranjehemden.

Na een paar balende laatste minuten kan SDO terug kijken op een goede wedstrijd waar strijdlust werd getoond. Volgende week zullen de Oranjehemden af moeten reizen naar Zutphen waar ze het op zullen gaan nemen tegen KVZ 4 dat op de 5e plek staat met 5 punten voorsprong.

SDO wint van SGV
Afgelopen zaterdag speelde SDO thuis tegen SGV uit Culemborg. Beide ploegen waren op de ranglijst terug te vinden in de middenmoot. Het verschil was bij aanvang van de wedstrijd drie punten. SDO wilde met een overwinning het gat naar de Culemborgers dichten en zo enigszins aansluiting te vinden bij de top. De eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen werd gewonnen door SGV met 13-12, nadat de Westerhaarders om een 0-5 voorsprong waren gekomen. De SDO’ers wisten dus dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen deze stugge tegenstander. Guido Moltman verving in deze wedstrijd de geblesseerde Henk Jan Otten.

Om 15:30 uur floot de scheidsrechter voor het eerst. De weersomstandigheden waren prima, de zon scheen en er stond bijna geen wind. In de beginfase ging het gelijk op, na 5 minuten was het 2-2. Daarna nam SDO het heft in handen. De ploeg speelde prima en beloonde zich met doelpunten. Ook verdedigend stond het goed. Hierdoor konden de Westerhaarders uitlopen naar 5-2. SGV kon hier weinig tegenover zetten. De uitploeg trachtte met een aantal wissels het tij te keren, maar dit lukte niet. SDO vergrootte het gat naar 7-3. Voor rust wisten beide ploegen nog één tot scoren te komen, hierdoor zochten de ploegen de kleedkamers op met een 8-4 tussenstand op het scorebord.

In het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld compleet. SGV kwam terug in de wedstrijd met drie scores op rij, 8-7. SDO herstelde zich op tijd en behield zo de voorsprong, 9-7. Daarna waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar het was SDO dat de voorsprong wist te behouden. Een kwartier voor tijd was het 11-9. Daniek Geerding maakte in deze tweede helft haar debuut voor SDO, ze mocht een aantal minuten mee doen om de aanval van nieuw elan te voorzien. In de slotfase wisten de bezoekers iedere keer de aansluitingstreffer te maken, maar de ploeg kwam niet naast de Oranjehemden. De SDO’ers wisten steeds tijdig een doelpunt te maken. Een minuut voor tijd was het 13-12. Een heer van de thuisploeg besliste de wedstrijd met een raak afstandsschot. SGV scoorde nog wel één keer, maar er was niet genoeg tijd meer voor de bezoekers om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Einduitslag SDO – SGV 14-13.

Een keurige overwinning voor SDO, de ploeg van Jan Nijkamp speelde een goede wedstrijd en beloonde zichzelf met de punten. Volgende week staat de derby met koploper KIOS op het programma. Dit seizoen troffen de ploegen elkaar al drie keer. Beide teams wonnen een keer, en het andere duel eindigde in een gelijkspel. Het belooft dus weer een mooie confrontatie te worden. De wedstrijd wordt gespeeld in Sibculo en begint om 16:00 uur.