SDO D1 speelt sterk en wint ruim

0
1926

Afgelopen zaterdag speelde SDO D1 tegen Rigtersbleek D1. Voor beide ploegen was dit de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. SDO D1, de ploeg van Anno Sportel en Henk Jan Otten, wilde de goede lijn van de zaalcompetitie doortrekken op het veld. Hiermee wil de ploeg weer een gooi doen naar het kampioenschap. Rigtersbleek is hiervoor een directe concurrent, dus meteen een belangrijke wedstrijd voor de Westerhaarders. Dit seizoen speelden de ploegen al 4 keer tegen elkaar, alle wedstrijden werden gewonnen door SDO. Toch wist de ploeg dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden, want de bezoekers hadden ook een sterkte ploeg.

In de beginfase van de eerste helft bleef het lang 0-0. Beide ploegen speelden erg rommelig en dit leverde veel balverlies op. SDO wist daarna als eerste tot scoren te komen, via een mooie doorloopbal. Rigtersbleek antwoordde meteen met een raak afstandsschot, 1-1. Daarna nam SDO het heft in handen. De passing werd beter verzorgd, dit leverde meteen veel meer kansen en ook doelpunten op. De Oranjehemden wisten drie aanvallen op rij af te ronden met een doelpunt, en sloeg hiermee een gaatje naar 4-1. Rigtersbleek had hier geen antwoord op. Na de functiewissel ging SDO door met waar het gebleven was en liep steeds verder weg bij de bezoekers. Bij rust stond het 7-3.

Na rust was het zaak voor SDO D1 om de voorsprong te behouden en uit te breiden. In het eerst deel van de tweede helft vielen bij de thuisploeg de doelpunten minder makkelijk dan in de eerste helft. Rigtersbleek wist hier niet van te profiteren hierdoor kwam SDO D1 niet meer in de problemen. Een kwartier voor het einde stond het 9-3. In de slotfase van de wedstrijd breidde SDO de score nog verder uit. De bezoekers wisten in tweede helft de korf niet te vinden. Einduitslag SDO D1 – Rigtersbleek D1 11-3

Een sterkte start aan de nieuwe competitie voor SDO D1. Concurrent Rigtersbleek had niets in te brengen tegen de schotvaardigheid van de Westerhaarders. Het is belangrijk dat SDO deze goede vorm vast weet te houden om zo ook de volgende wedstrijd te winnen. Op 14 april speelt de ploeg uit in Enschede tegen EKC Nääs D1.