SDO boekt een duidelijk overwinning op Centrum

0
625

korfbal008_02
Afgelopen zaterdag moesten zowel SDO 1 als SDO 2 het opnemen tegen respectievelijk Centrum 1 & 2.
Om vijf over één begon SDO 2 haar wedstrijd tegen Centrum 2. De eerste helft had vooral het eerste aanvalsvak van SDO moeite om in haar spel te komen. Met een 6 – 3 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. SDO was welliswaar de betere partij, maar er zou de tweede helft wel iets anders gespeeld moeten worden om met overtuiging de twee punten mee te kunnen nemen naar Westerhaar. De tweede helft werden de posities beter verzorgd waardoor er meer druk op de verdediging van Centrum kon worden uitgeoefend. Hierdoor kon SDO makkelijk bij Centrum weglopen. Eindstand in deze wedstrijd was 10 – 16
Terwijl de spelers van SDO 2 met een goed gevoel konden terugkijken op de eerste zaal wedstrijd, maakten de spelers van SDO 1 zich op voor hun wedstrijd tegen Centrum 1. SDO zou deze wedstrijd gezien de goede resultaten op het veld in de derde klasse makkelijk moeten winnen.
Centrum begon goed en scoorde meteen uit haar eerste aanval. SDO bleek het betere van het spel te hebben en kon na 14 minuten spelen de 2 – 6 op het scorebord laten aanteken. Twee snelle doelpunten van Centrum leek de ploeg terug in de wedstrijd te kunnen brengen (4-6). SDO bleef echter rustig korfballen, maakte wat minder fouten dan in de beginfase van de wedstrijd en kon uitlopen naar een 5-11 ruststand.
De tweede helft ging SDO door waar het gebleven was en liep het langzaam uit naar een riante 10-21 overwinning. In de loop van de tweede helft zette trainer/coach Rick Zomer nog twee wisselspelers in. Lummie Schippers en Arjan Eggink konden nog wat minuten in het eerste meepakken.
Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Lintjo 1. Een voor SDO onbekende tegenstander. Deze wedstrijd begint om kwart voor vijf en staat onder leiding van H. ten Hove.